A douăsprezecea ediție a marșului ”Vrem un oraş pentru oameni!” , cunoscut publicului drept ”Marșul bicicliștilor” va avea loc sâmbătă, 21 aprilie 2018. Plecarea în marș se va face la ora 15.30 de la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herăstrău.

Traseul Marsului BiciclistilorFoto: Google Maps

Ca în fiecare an, participanții cer un oraș pentru oameni, cu piste pentru biciclete și trotuarele libere de mașini, încurajarea unei mobilități durabile, în condițiile în care Bucureștiul este unul dintre cele mai poluate orașe europene. Evenimentul atrage anual mii de participanți.

”Cu toate că este notificat de aproape 5 ani (2013), încă dinainte ca doamna Firea să afle că o să candideze la funcţia de Primar, motivele de protest sunt la fel de actuale, demonstrând incapacitatea administraţiilor locale de a îmbunătăţi calitatea vieţii bucureştenilor. După ce, în trecut, doamna Firea a dat vina pe Guverne şi chiar pe membrii opoziţiei pentru starea dezastruoasă în care se află oraşul, joi, 12 aprilie, Primarul General a recunoscut că administraţia pe care o conduce este vinovată de starea în care se află Centrul Vechi. Acest moment de sinceritate a venit după ce a primit “un teanc de fotografii” cu situaţia din Bucureşti din partea unor oameni trimişi de ea”, se arată într-un comunicat trimis de organizatori, asociația OPTAR.

Traseul marșului poate fi parcurs cu bicicleta, rolele, trotineta sau chiar în alergare ușoară (HARTA AICI).

Plecarea se va face de la Piața Charles de Gaulle pe următorul traseu: pe traseul Bdul Maresal Constantin Prezan - Arcul de Triumf - Sos Pavel Dimitrievici Kiseleff - Pta Victoriei - Sos Nicolae Titulescu - Pasajul Basarab - Sos Grozavesti - Intoarcere la Intrarea Grozavesti - Sos Grozavesti - Pasajul Basarab - Sos Nicolae Titulescu - P-ta Victoriei - Calea Victoriei - Bdul Regina Elisabeta - Bdul Schitu Magureanu - Pod Izvor - Splaiul Independentei - Bdul Libertatii - Bdul Natiunile Unite - Strada Izvor - Calea 13 Sepembrie - Bdul Libertatii - Bdul Unirii - Bdul Dimitrie Cantemir - Parcul Tineretului.

Vrem un oras pentru oameni

Vrem un oras pentru oameni

Foto: Hotnews