Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat vineri, că ministerul a început procedurile procedurile pentru încheierea unui nou protocol între Ministerul Justiţiei, Ministerul Public şi Uniunea Barourilor, document în baza căruia să fie actualizat şi standardizat cuantumul onorariilor pentru serviciile prestate de avocaţi.

Tudorel ToaderFoto: AGERPRES

"Astăzi, când vorbim, cuvântul protocol este deformat. Cuvântul protocol are o anumită conotaţie specifică. Dar vă asigur de faptul că am demarat procedurile pentru încheierea unui nou protocol între Ministerul Justiţiei, Ministerul Public şi Uniunea Barourilor, un nou protocol în care să fie parte şi Ministerul Public, în care să actualizăm şi să standardizăm cuantumul onorariilor pentru serviciile pe care le prestaţi", le-a spus Tudorel Toader celor prezenţi al Congresul avocaţilor, transmite News.ro.

În ceea ce priveşte disputa privind legalitatea Baroului Constituţional, care durează de mai mulţi ani, Toader i-a felicitat pe membrii Baroului pentru modul în care au gestionat situaţia privind înfiinţarea baroului paralel.

"Eram judecător la vremea respectivă la curte. De atâtea ori am văzut şi am participat la judecarea unor cauze având ca obiect existenţa, activitatea respectivului barou. Vă felicit pentru modul în care aţi gestionat şi că în felul acesta aţi conservat exclusivitatea exercitării profesiei de avocat", a mai spus Toader.