​Toate ambasadele statelor UE în Israel sunt la Tel Aviv, conform unei rezoluții a Organizației Națiunilor Unite, a subliniat vineri un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, după ce liderul PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat că Guvernul a adoptat deja un memorandum privind mutarea Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Uniunea EuropeanaFoto: AGERPRES

În context, purtătorul de cuvânt al Comisiei a subliniat că UE sprijină soluția celor două state, în ceea ce privește disputa dintre Israel și Autoritatea Palestiniană.

„Poziția Uniunii Europene este binecunoscută și clară. În timp ce în presă au apărut informații care indică o astfel de mutare, notăm in același timp declarația președintelui României de astăzi, ce confirmă faptul că poziția României rămâne neschimbată. Uniunea Europeană sprijină cu fermitate soluţia celor două state, soluție care ar trebui găsită prin discuții directe între părți, cu Ierusalimul ca viitoare capitală a ambelor state. În conformitate cu rezoluția Consiliului de Securitate al ONU (478), delegația Uniunii Europene și toate ambasadele statelor membre ale Uniunii Europene se află în Tel Aviv" - a precizat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spunea joi seara că Guvernul a adoptat un memorandum privind relocarea, Ministerul Afacerilor Externe precizează că doar ”a fost lansat un proces de analiză și evaluare privind relocarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim”.