Sute de angajați de la CFR Marfă au protestat vineri la Ministerul Transportului și apoi la Guvern. cerând salarii mai mari, aprobarea statutului personalului feroviar, investiţii în infrastructură feroviară şi cumpărarea de locomotive și vagoane noi. Sindicaliștii cer și găsirea unor soluții pentru evitarea falimentului CFR Marfă, companie cu datorii de sute de milioane de lei.

Ceferistii au protestat la GuvernFoto: Hotnews

Angajaţii CFR au protestat în faţa ministerului de la ora 10.00, suflând în vuvuzele şi strigând „Hoţii”. Ei au pancarte cu mesaje precum „Nu distrugeţi calea ferată”, „Românii vor vagoane moderne”, „Dacă nu acum, atunci când?”, „Investiţi în infrastructura feroviară”, „Fără investiţii, calea ferată dispare” şi „Vrem Statutul personalului feroviar”, relatează News.ro.

”Mitingul doreşte să atragă atenţia public, tuturor celor implicaţi în zona de decizie a industriei feroviare, mass-media şi beneficiarilor serviciilor prestate de lucrătorii feroviari că situaţia căii ferate din România reclamă decizii imediate de evaluare a situaţiei şi implementarea soluţiilor de redresare.(...) Se întârzie, din raţiuni pe care nu le putem înţelege, adoptarea Statutului personalului feroviar, deşi această categorie socio-profesională impune, fără putinţă de tăgadă, un astfel de statut, care are rolul principal de a reglementa relaţiile de muncă dintre lucrătorul feroviar şi angajator, în speţă Statul Român”, spun organizatorii.

Protestul s-a încheiat la sediul Guvernului. Sindicaliştii din cadrul Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane şi cei din Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România cer aprobarea Statutului personalului feroviar, investiţii pentru reabilitarea infrastructuri feroviare şi achiziţia de material rulant nou, dar şi adoptarea unor soluţii pentru evitarea falimentului CFR Marfă.