Artişti, politicieni, oameni din sport, prieteni şi admiratori au adus joi un ultim omagiu interpretei de muzică populară Ionela Prodan la Cimitirul Bellu din Capitală, unde a fost înmormântată pe Aleea Artiştilor, relatează Agerpres.

Ionela ProdanFoto: Captura YouTube

Printre cei prezenţi s-au aflat Gheorghe Turda, Elena Merişoreanu, Ecaterina Andronescu, Codrin Ştefănescu, Ilie Năstase, Costin Mărculescu, Gigi Becali, prinţesa Lia, antrenorul de fotbal Dan Alexa.

Interpretul de muzică populară Gheorghe Turda a spus despre Ionela Prodan că face parte din generaţia de aur "a artiştilor de primă mărime".

"Ionela Prodan a fost o fată foarte muncitoare, a ars foarte mult pentru meserie, pentru familie şi pentru politic, un pic, în ultima parte a vieţii ei. (...) A fost o mare artistă şi face parte din generaţia de aur a noastră, a artiştilor de primă mărime", a spus Gheorghe Turda.

Preşedintele Comisiei de cultură din cadrul Consiliului Local Dăbuleni (Gorj), Ştefan Preduş, a venit la cimitir însoţit de cinci tineri, membri ai Ansamblului Trandafirul din Dăbuleni, îmbrăcaţi în costume populare.

"Copiii sunt elevi de liceu, membrii ai ansamblului la care doamna Ionela Prodan a fost deschizătoare de drumuri. (...) Am dorit în mod special să aduc copiii îmbrăcaţi în portul popular pentru că dânsa l-a iubit foarte mult. Aceste costume pe care le poartă copiii astăzi sunt foarte vechi, rămase moştenire de la părinţi şi bunici", a spus Preduş.

Familia Prodan a oferit persoanelor care aşteptau să îi aducă artistei un ultim omagiu 180 de albume cu melodii interpretate de Ionela Prodan.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al artistei a fost depus marţi la capela Cimitirului Bellu, unde sute de admiratori au venit cu buchete şi coroane de flori pentru a-i aduce un ultim omagiu.

Cunoscuta cântăreaţă de muzică populară Ionela Prodan a murit luni la Spitalul de Urgenţă Elias, la vârsta de 70 de ani.

Citește și:

Rectorul şi preşedintele Senatului ASE, cetăţeni de Onoare ai Capitalei. Carmen Stănescu și Ionela Prodan vor primi, post-mortem, Titlul de Excelență