Ceremonia de înmormântare a Ionelei Prodan va avea loc joi, la ora 12,00, la Cimitirul Bellu, a anunţat fiica artistei pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

Ionela ProdanFoto: Agerpres

Cei care doresc să aducă un omagiu artistei şi să îşi ia rămas bun sunt aşteptaţi începând de marţi, de la ora 17,00, la capela Cimitirului Bellu.

''Cei ce vor să îşi ia rămas bun de la mama mea, Ionela Prodan, o pot face la capela Cimitirului Bellu, începând de astăzi, ora 17. Ceremonia de înmormântare va avea loc la cimitirul Bellu (Şoseaua Olteniţei nr. 3/5 Bucureşti) joi, 19 aprilie, ora 12'', a scris, pe Facebook, Anamaria Prodan.

Cunoscuta cântăreaţă de muzică populară Ionela Prodan a murit luni la Spitalul de Urgenţă Elias.

***

Ionela Prodan s-a născut la 6 octombrie 1947, la Dăbuleni.

A absolvit Liceul teoretic 'Constantin Brâncuşi' din Dăbuleni. A urmat apoi Facultăţile de Filosofie şi de Istorie şi Geografie din cadrul Universităţii din Craiova, potrivit paginii sale de Facebook.

A cântat în spectacole organizate pentru românii stabiliţi în SUA, Canada, Australia, Israel. În ţară, Ionela Prodan a participat la numeroase festivaluri de muzică populară, dar şi la diverse acţiuni cu caracter popular etc.

La 19 februarie 2004, un spectacol aniversar dedicat cântăreţei, intitulat 'O viaţă de cântec', a fost organizat la Sala Palatului de Ministerul Culturii şi Cultelor, Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune şi Casa de Discuri Electrecord. Printre invitaţi s-au aflat Florin Piersic, Irina Loghin, Sofia Vicoveanca, Benone Sinulescu, Nicolae Furdui Iancu, Liviu Vasilică, Angela Moldovan, Tiberiu Ceia, Ştefania Rareş, Elena Merişoreanu, Gheorghe Turda şi Aneta Stan.

În anul 2002, i-a fost conferită Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, 'pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală'. În 2004, a fost decorată cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Comandor.

Ionela Prodan are două fiice: Anamaria, impresar de fotbal, şi Anca.