Canada va retrage familiile diplomaților de la ambasada din Cuba deoarece cauza unor probleme neobișnuite de sănătate tot nu este cunoscută, în condițiile în care informațiile oferite de medici au ridicat îngrijorări privind un nou tip de leziuni la creier, a declarat luni un înalt oficial guvernamental, potrivitGuardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Canada continuă să investigheze cauza acestor simptome ce au fost resimțite pentru prima oară de canadienii ce au legătură cu reprezentanța diplomatică din Canada în 2017, simptome ce au afectat și diplomați SUA din Cuba.

Amețelile, durerile de cap și senzațiile de greață au afectat 10 din cei 27 dee canadieni ce au fost controlați medical.

Deși nu au mai fost noi incidente din toamna anului trecut și până acum, diplomații și familiile lor ce s-au întors în Canada au continuat să resimtă simptome, chiar dacă în unele cazuri s-au diminuat în intensitate.

De asemenea, Canada a primit recent noi informații de la specialiști americani și canadieni ce au creat temeri privind posibilitatea unui nou tip, dobândit, de leziuni craniene. Teoriile inițiale privind un atac sonic - idee vehiculată de oficiali americani anul trecut - sau o psihoză în masă sunt acum considerate improbabile.

Testarea calității aerului și apei de la sediile din Havana nu au identificat vreo cauză a problemelor de sănătate. Din cauza situației de incertitudine, lucrul la ambasada Canadei va fi considerat post fără însoțitori, ceea ce înseamnă că diplomații nu vor avea cu ei și familiile a spus guvernul canadian.