Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a demarat luni verificări, în cazul unor elevi de la un liceu vasluian, aflaţi în practică la o firmă de construcţii care efectuează lucrări de reabilitare la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Elevii au fost surprinşi într-o unitate de alimentaţie publică din municipiul Vaslui, cu echipamentele de lucru, veste şi căşti de protecţie, în timp ce consumau băuturi alcoolice, după care s-au întors la sediul IPJ, pentru continuarea practicii efectuate în construcţii.

"O echipă de inspectori din cadrul instituţiei noastre s-a deplasat la sediul IPJ, unde au loc lucrări de construcţii şi a constatat că elevii se află în timpul programului de practică, fiind solicitate documentele legale care atestă acest lucru. Referitor la faptul că ei ar fi consumat băuturi alcoolice în timpul programului de practică, vor fi efectuate cercetări suplimentare. Responsabilitatea pentru aceşti elevi aparţine firmei la care efectuează orele de practică şi nu ar fi normal ca ei să consume alcool, în timpul programului. Controlul nu este încă finalizat. Inspectorii prezenţi la faţa locului le-au transmis elevilor şi maistrului însoţitor că este total interzis consumul de băuturi alcoolice", a declarat inspectorul-şef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Reprezentanţii IPJ Vaslui au confirmat efectuarea unui control la firma care efectuează lucrările de reabilitare la sediul instituţiei şi au transmis că cei abilitaţi să furnizeze informaţii în legătură cu acest caz sunt inspectorii de muncă şi reprezentanţii firmei de construcţii.