Aproximativ 150 de persoane au participat, duminică, la Cluj-Napoca, la o manifestare intitulată Marşul Femeii, solicitând măsuri de combatere a violenţei domestice şi a abuzului sexual, dar şi o educaţie corespunzătoare pentru elevi, anunță Agerpres.

ClujFoto: Hotnews

"Dorim ca statul să participe financiar, de la bugetul de stat, pentru susţinerea adăposturilor victimelor violenţei domestice şi să fie extins numărul lor. Vrem să existe proceduri clare de combatere a abuzului sexual, să fie luate măsuri împotriva abuzatorului, nu contra victimelor. De asemenea, luptăm pentru introducerea educaţiei sexuale în şcoli, să nu se reducă doar la biologie, ci să acopere mai multe aspecte. România este, totuşi, o ţară în care unul din patru copii este abuzat în mediul familial, iar cei mici trebuie să ştie când este ceva în neregulă. Educaţia sexuală în Europa începe de la cinci ani şi durează până la sfârşitul liceului", a spus una dintre organizatoare, Gabriela Nicolae.

Participanţii au mărşăluit prin zona centrală a oraşului şi au afişat înscrisuri cu mesaje precum "Bărbaţii de calitate sunt pentru egalitate", "Stop violenţei în familie", "Vrem educaţie sexuală în şcoli", "Bătaia nu e ruptă din rai".