Operaţiune comună de prevenire a traficului de fiinţe umane şi exploatarea forţei de muncă în domeniul agricol din Spania, lansată de Poliţia Română şi autorităţile spaniole

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 13:25 Actualitate | Esenţial


Politia
Foto: Facebook - Politia Romana
Poliţia Română şi Garda Civilă din Spania au desfăşurat, în perioada 11 – 22 aprilie, o operaţiune comună pentru prevenirea infracţiunilor de trafic de fiinţe umane şi exploatarea forţei de muncă în domeniul agricol. În cadrul acţiunii au fost efectuate 13 controale la ferme agricole din Spania şi au fost întocmite nouă dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni prevăzute de legislaţia muncii şi de cea a migraţiei.

Potrivit unui comunicat citat de News.ro, doi poliţişti români împreună cu poliţişti spanioli, specialişti din cadrul Inspecţiei muncii şi securităţii sociale din Spania, dar şi ataşatul Ministerului Afacerilor Interne al României la Madrid şi de cel al Ambasadei Spaniei la Bucureşti au desfăşurat o operaţiune comună de prevenire a traficului de fiinţe umane şi exploatarea  forţei de muncă în domeniul agricol, în provincia Huelva din sud-vestul Spaniei.
 
Astfel, au fost făcute acţiuni şi controale în locurile şi mediile unde existau suspiciuni de comitere a infracţiunilor de trafic de fiinţe umane prin exploatarea forţei de muncă.
 
MAI anunţă că în această operaţiune au avut loc 13 controale la ferme agricole, iar 800 de muncitori au fost informaţi cu privire la drepturile sociale şi profesionale pe care le au.
 
De asemenea, în cadrul aceleiaşi operaţiuni, Poliţia Română şi Garda Civilă spaniolă au desfăşurat acţiuni şi controale în baruri şi cluburi, cu scopul de a preveni traficul de persoane, cercetările fiind continuate de autorităţile spaniole.
 
În urma acestor controale, au fost întocmite nouă dosare penale sub aspectul săvârşirii de infracţiuni prevăzute de legislaţia muncii, securităţii sociale, migraţiei, precum şi de legea privind protecţia datelor cu caracter personal.

110 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version