PMB dorește reabilitarea a 31 de kilometri din rețeaua de transport al agentului termic

de A.L.     HotNews.ro
Vineri, 13 aprilie 2018, 22:16 Actualitate | Esenţial


Societatile de termoficare vor primi mai putini bani din taxa de cogenerare
Foto: AGERPRES
Şapte loturi din cadrul magistralelor de termoficare care alimentează cu apă fierbinte consumatorii bucureşteni urmează să fie reabilitate, conform unui proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Capitalei din 19 aprilie, notează Agerpres.

"Se aprobă studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii 'Reabilitarea sistemului de termoficare al municipiului Bucureşti (şapte obiective însumând o lungime de traseu de 31,621 km)'. (...) Direcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general, Compania Municipală Energetica Bucureşti SA şi RADET Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri", se menţionează în proiect. 

Valoarea totală a investiţiei este de 274 milioane lei. Durata de implementare este estimată la 24 de luni, iar durata normală de exploatare la 30 de ani. Volumul total al reţelei vizate este de 13.423 mc, urmând ca după reabilitare aceasta să aibă 9.233 mc. În anul 2017, pierderea anuală de căldură pe aceste reţele a fost de 111.890 Gcal, estimându-se ca după reabilitare aceasta să se reducă la 11.577 Gcal/an. Economia anuală minimă ca efect al reabilitării este estimată la 28,6 milioane lei.

Cele şapte loturi sunt situate pe: Magistrala I Sud, Magistrala II Sud CS1 şi Magistrala II Sud - CM 43, Magistrala II-III Grozăveşti, Magistrala Progresu Berceni, Magistrala Progresu-Ferentari, Magistrala I-III Vest.  

Acestea au vechimea în exploatare cuprinsă între 28 şi 53 de ani, iar în perioada 2014-2016 au avut fiecare între 17 şi 88 de avarii. 

De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei CGMB figurează un proiect de rectificare a bugetului municipiului Bucureşti. Conform acestuia, în 2018 ar urma să fie alocate 67 milioane lei pentru reabilitarea celor 31,6 kilometri din sistemul de termoficare.

Totodată, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale solicită includerea în bugetul său a sumei de 24 milioane lei pentru punerea în aplicare a hotărârilor CGMB privind programele "O şansă pentru cuplurile fertile" şi "Voucherul Materna Bucureşti". 

Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic solicită majorarea cheltuielilor cu bunuri şi servicii cu suma de 23,9 milioane lei în special pentru reparaţii curente şi igienizarea locuinţelor, iar la cheltuieli de investiţii - suplimentarea cu 7,9 milioane lei.  

"Echilibrarea bugetului este propusă prin înscrierea la capitolul Fond de rezervă la dispoziţia autorităţilor locale a sumei de 313.386.000 lei, în limita de până la 5% din totalul cheltuielilor, conform legislaţiei în vigoare, şi păstrarea, prudenţială, a sumei de 118.671.000 lei în bugetul local pentru rambursări de credite aferente datoriei publice interne până la finalizarea emisiunii de obligaţiuni şi plata integrală a datoriei publice scadentă în 4 mai", se arată în raportul de specialitate.

859 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Perfect (Vineri, 13 aprilie 2018, 22:43)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Propun un contract supraevaluat de 500 milioane de euro, de preferat acordat unei firme de bijutieri, confectii rochii de mireasa sau de ce nu, unei edituri didactice, oricare dintre aceste 3 fiind supracalificate pentru aceste sarcini simple.

  Bonus daca firma castigatoare este condusa de fratele sorei finului nasului ginerelui sorei matusii sotului consilierului unui parlamentar.

  Bonus daca firma este in prag de faliment si are mai putin de 5 angajati.

  Bonus daca este acordat fara SEAP sau cu un participant singular.

  Altfel nu facem treaba ca la noi.
 • +1 (1 vot)    
  Ce frumos o spuneți! (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 9:51)

  asavreau [utilizator]

  PMB dorește,dar nu face,că între dorință și putință este cala lungă și tâlharii stau la drum.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version