Herman Berkovits, doctorul personal al lui primului ministru israelian Benjamin Netanyahu, a fost numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, potrivit unei decizii publicate vineri seara în Monitorul Oficial.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Activitatea dl Herman Berkovits este neremunerată”, se precizează în această decizie.

Medicul Herman Berkovits a primit în 2017, la inițiativa Gabrielei Firea, titlul de cetatean de onoare al Municipiului București.

”Activitatea intensa a medicului Herman Berkovits, medic specialist pediatru, in sustinerea proiectelor de informare, asistenta si sprijinire a pacientilor, implicarea si devotamentul de care da dovada in meseria pe care a ales sa o slujeasca - il recomanda pentru acordarea acestei distinctii. Recunoasterea internationala este insusi faptul ca detine in mod oficial functia de medic personal al primului-ministru israelian Benjamin Netanyahu”, spunea atunci Gabriela Firea.

Herman Berkovits s-a născut la Târgu Lapuș, în județul Maramureș, în 1947 și a urmat cursurile Institutului de Medicină din Cluj-Napoca. Este medic specialist pediatru și conduce propria clinica de medicină pediatrică și generală în Ierusalim.