Șeful Direcției de Operațiuni Speciale (DOS) din cadrul Poliției Române, Liviu Vasilescu, a fost schimbat din funcție vineri și mutat la Direcția de Arme și Muniții, ”cu acordul său”, arată un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române. Inițial, schimbarea a fost anunțată deplatformaG4Media.ro, care a subliniat că schimbarea, care ar fi venit la dorința liderului PSD, Liviu Dragnea, ar putea avea urmări asupra anchetelor DNA. Vasilescu a fost înlocuit de directorul adjunct.

Liviu VasilescuFoto: Agerpres

UPDATE Inspectoratul General al Poliției Române a precizat, într-un comunicat de presă, că directorul Direcției Operațiuni Speciale, Liviu Vasilescu, ”a preluat, cu acordul său”, funcția de director al Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

”Menționăm că acestea sunt funcții echivalente, iar mutarea s-a realizat în temeiul Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare”, arată comunicatul de presă.

IGPR a subliniat, de asemenea, că în virtutea fișei postului, atribuțiile funcției de director al Direcției Operațiuni Speciale au fost preluate, temporar, de către directorul adjunct al structurii.

Potrivit surselor judiciare citate de G4Media, Direcția de Operațiuni Speciale era una dintre instituțiile cheie cu care lucra DNA, după ce Curtea Constituțională a decis să scoată SRI din anchetele penale.

Sub conducerea lui Liviu Vasilescu, informațiile despre filaje și interceptările realizate de această Direcție nu au ajuns la politicieni. Asta ar fi fost tocmai miza schimbării, pentru că Liviu Dragnea ar vrea să dețină control asupra acestei structuri din Poliția Română care se află în relație cu DNA.

Schimbarea lui Vasilescu s-ar fi făcut la presiunile lui Adrian Mlădinoiu, fostul șofer al lui Liviu Drangnea, în prezent șef la Secretariatul General al Guvernului și a subsecretarului de stat din MAI, Valeriu Mihai.

Citește mai mult peG4Media.ro.