Sergiu Diacomatu a declarat vineri seara, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că se află în vacanță în Columbia, împreună cu soția, și va reveni în țară pentru a fi prezent la termenul de judecată din 20 aprilie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reacția sa vine după ce surse citate de televiziunea de știri afirmaseră că acesta ar fi plecat în Costa Rica, acolo unde se află alte doua inculpate, Elena Udrea și Alina Bica.

„Eu nu sunt fugit din țară. Sunt plecat în vacanță cu soția. Vacanța noastră era programată de undeva de prin luna ianuarie deoarece soția mea a fost rapidă și a vrut ca odată cu întreruperea alăptării să plecăm într-o mică vacanță, cu atât mai mult cu cât am un termen de judecată pentru data de 20 aprilie. Mi-am schimbat biletele de avion și pe data de 19 voi fi în țară. În momentul de față sunt în Columbia”, a spus Diacomatu, citat pe site-ul televiziunii de știri.

Sergiu Diacomatu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 29 iulie 2016, în dosarul ANRP, alături de Ioan Oltean, Cătălin Teodorescu și Crinuța Dumitrean.

Acesta este acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În acest dosar este acuzată supraevaluarea de 10 ori, la suma de 108,932 milioane de lei, a unui teren de 61.857 metri pătrați din municipiul Pitesti.

Procurorii spun că, în 27 noiembrie 2009, Rotaru Mihai a cumpărat contra sumei de 750.000 euro drepturile litigioase pe care o persoană le deținea asupra acestui teren. Persoana respectivă a vandut drepturile după ce, timp de 8 ani, nu reușise să obțină proprietățile revendicate.

Dupa doar cateva luni, la data de 17 iunie 2010, Dumitrean Crinuța Nicoleta, Diacomatu Sergiu Ionuț, Teodorescu Cătălin Florin, Marko Atilla Gabor, Baciu Remus Virgil, Constantinovici Rodica și Alexandru Lăcrămioara, membri ai Comisiei Centrale de Despăgubiri, au aprobat în regim de urgență raportul de evaluare prin care terenul a fost evaluat la 108.932.000 lei, sumă acordată drept despăgubire pentru Rotaru Mihai.

Mai multe aici