Primarul din Sîngeorz-Băi din judeţul Bistriţa-Năsăud, Traian Ogâgău, spune că va oferi câte 50 de lei celor care îi vor trimite fotografii cu persoanele care aruncă gunoaie la întâmplare, el declarând că este îngrijorat de dimensiunea acestui fenomen mai ales pe malurile Someşului Mare, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primarul a lansat iniţiativa pe pagina sa de socializare, în cursul zilei de joi, cerându-le în special copiilor să fie vigilenţi şi să facă astfel de fotografii cu telefoanele mobile.

"Ofer 50 lei recompensă celor care îmi trimit în privat poze cu cei ce aruncă gunoaie la voia întâmplării. Peste tot este un dezastru! Golesc atelajele de diverse resturi peste tot, pe proprietăţi private, ceilalţi vin la primar ca să le rezolve problema... Catastrofă! Încercăm şi astfel de variante! Toţi copiii au telefoane, zburdă peste tot, îşi fac şi ei un ban de şcoală...! Aştept să mă contactaţi în privat! Aşadar, scoateţi telefoanele şi... împreună reuşim!", a scris Ogâgău pe Facebook.

La 24 de ore după acest anunţ, primarul spune că nu a primit, încă, nicio fotografie, dar este convins că demersul nu va rămâne fără ecou pentru mult timp.

"Niciun leu nu am de dat, încă nimic. Am făcut apel în primul rând la copii pentru că ei sunt viitorul, ei trebuie să aibă grijă în primul rând şi ei sunt peste tot, la joacă, tot timpul. (...) O să facă (poze - n.r.), staţi liniştiţi", a declarat Traian Ogâgău.

Edilul din Sîngeorz-Băi a explicat că a recurs la această metodă pentru că orice altă soluţie încercată nu a funcţionat.

"Eu nu mai văd altă soluţie. La divinitate am apelat, la biserici am apelat, amenzi am dat. Noaptea, dimineaţa, îşi urcă mizeria în atelaje şi le golesc undeva unde nu îi vede nimeni şi la revedere. Şi uite aşa, când vine apa mare, aduce gunoaiele în vale şi arată ca în Evul Mediu", a declarat primarul.

Oraşul-staţiune Sîngeorz-Băi este traversat de râul Someşul Mare, iar problema gunoaielor de pe malurile apei a fost semnalată de Traian Ogâgău şi în luna ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă.