Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş a confirmat, vineri, că a murit şi cea de a doua persoană care a fost rănită grav într-un incendiu provocat seara trecută, într-un apartament din municipiul Reghin, principalul suspect fiind un renumit inventator, relatează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"A decedat şi a doua persoană, în cursul zilei de astăzi. A fost transportată la Bucureşti pentru a fi internată la spitalul de arşi, dar a decedat. Bărbatul a înjunghiat o singură persoană, pe doamna cu care a fost într-o relaţie, decedând ca urmare a unor plăgi înjunghiate toracice penetrante, iar despre cea de-a doua persoană nu se fac afirmaţii cu privire (la înjunghiere, n.r). (...) Se fac cercetări pentru omor, tentativă de omor faţă de cea de-a doua persoană şi infracţiunea de distrugere. (...) Bărbatul este din Reghin are 53 de ani", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, Gheorghe Costea.

Surse judiciare susţin că prima femeie, în vârstă de 60 de ani, a murit vineri seara, după ce a fost înjunghiată de mai multe ori în zona toracelui, iar cea de a doua a murit în urma arsurilor suferite. Aceleaşi surse susţin că principalul suspect este fostul soţ al femeii înjunghiate, care a şi fost reţinut, fiind cercetat pentru omor, tentativă de omor şi distrugere prin incendiere.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul, un recunoscut inventator din judeţul Mureş, a intrat cu forţa în apartamentul în care trăia fosta sa soţie şi mama ei, care era invalidă, ar fi înjunghiat-o pe fosta consoartă, ar fi turnat benzină peste amândouă femeile şi le-a dat foc. Motivul acestei acţiuni, susţin aceleaşi surse, ar fi faptul că femeia ar fi intentat divorţ şi s-a mutat la mama ei, iar joi instanţa s-a pronunţat asupra divorţului.

Pompierii de la Detaşamentul Reghin ajunşi la locul incendiului au reuşit să scoată, joi seara, din apartamentul în flăcări două femei, dintre care una a fost declarată decedată la scurt timp, iar cealaltă a fost preluată de echipajele medicale.

Citește și:

Reghin: O femeie a murit, iar mama acesteia a fost rănită într-un incendiu în locuinţa lor. Focul ar fi fost provocat intenţionat pentru ascunderea unui omor