România și Antigua & Barbuda au convenit stabilirea de relații diplomatice la nivel de ambasadori, anunță ministerul român al Afacerilor Externe.

Ion JingaFoto: Agerpres

Ceremonia de semnare a comunicatului comun privind stabilirea de relații diplomatice a avut loc în 5 aprilie la sediul Misiunii Permanente a Antigua & Barbuda pe lângă Organizația Națiunilor Unite din New York.

Documentul a fost semnat, din partea României, de reprezentantul permanent la ONU, ambasadorul Ion Jinga, iar din partea statului Antigua & Barbuda de omologul său, Walton Webson.

„Demersul se înscrie în completarea acțiunilor diplomației române care vizează consolidarea relațiilor politice bilaterale cu statele din Caraibe și Oceania, în acest moment, România având stabilite relații diplomatice cu toate statele insulă din zona Caraibelor”, precizează MAE, într-un comunicat.

Prin semnarea acordului privind stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Antigua & Barbuda, numărul statelor cu care România întreține relații diplomatice a ajuns la 189, dintre care 185 sunt state membre ONU.