Trei turişti sunt căutaţi cu elicopterul de Salvamont Braşov, după ce s-ar fi pierdut în Munţii Făgăraş, unde au avut loc mai multe avalanşe în ultimele zile, anunță News.ro. Echipe terestre vor fi trimise doar după ce se găsesc urme ale prezenţei turiştilor şi se va evalua riscul de producere a unei avalanşe în zona respectivă.

Muntii Fagaras (2016)Foto: AGERPRES

Preşedintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, a declarat, marţi, pentru News.ro, că în urmă cu o săptămână a fost raportată dispariţia a trei turişti pe un versant din Braşov, însă căutările au început în urmă cu trei zile, cu elicopterul, pentru că familia nu se arătase îngrijorată.

”Iniţial, dispariţia a fost anunţată de nişte prieteni ai turiştilor, însă când am luat legătura cu membrii familiei, aceştia ne-au spus să fim liniştiţi, că cei trei obişnuiesc să plece şi să nu dea semne câteva zile. Ulterior, în urmă cu trei zile, familia a revenit şi ne-a solicitat sprijn, astfel că se fac survolări cu elicopterul în Munţii Făgăraş”, a declarat Sabin Cornoiu.

Potrivit sursei citate, deocamdată nu au fost trimise echipe terestre, pentru că există risc mare de avalanşe, care le-ar pune viaţa în pericol salvatorilor.

”În zona Munţilor Făgăraş, în ultimele zile au avut loc mai multe avalanşe, de aceea deocamdată căutăm din elicopter indicii ale prezenţei turiştilor, vrem să ne facem idee în ce vale s-ar afla. Ulterior, putem trimite echipele terestre, după evaluarea riscului de producere a unor avalanşe”, a mai declarat preşedintele Salvamont, care a spus că dacă situaţia o va cere, vor fi mobilizate echipe de căutare şi din alte judeţe.

Deocandată, Salvamont nu a solicitat sprijinul Jandarmeriei Braşov sau al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.