Conducerea Salinei Turda transmite că incidentul petrecut vineri, când mai mulţi turişti au rămas blocaţi în roata panoramică şi a fost necesară intervenţia unui echipaj ISU pentru coborârea lor, nu a fost cauzată de o defecţiune a instalaţiei de agrement, relatează Agerpres.

Salina turda_490Foto: Doru Panaitescu

Potrivit unui comunicat, directorul general al Salinei Turda, Simona Baciu, susţine că viaţa turiştilor nu a fost în pericol şi că a fost vorba de un incident minor.

"Uşa unei gondole (n.r.- a Roţii Panoramice) în care nu se afla niciun turist s-a deschis în timpul rulării. Am fost nevoiţi să oprim roata şi să solicităm intervenţia serviciilor de specialitate pentru evacuarea în siguranţă a turiştilor care se aflau în celelalte gondole. Subliniem că nu a fost vorba de vreo defecţiune a roţii. În niciun moment siguranţa turiştilor aflaţi în Roata Panoramică nu a fost pusă în pericol. Chiar dacă a fost vorba de un incident minor, în conformitate cu procedurile pe care le avem, solicităm sprijin de specialitate, întrucât siguranţa turiştilor este prioritară", se arată în comunicatul conducerii Salinei Turda.

Potrivit sursei citate, "nu a existat niciun moment de panică şi nu a fost pusă în pericol viaţa sau siguranţa turiştilor".

Un număr de 19 persoane, 12 adulţi şi 7 copii, au rămas blocaţi, vineri, în Roata Panoramică din Salina Turda.

"Uşa unei nacele a rămas deschisă. În momentul în care roata panoramică se învârtea, acea uşă lovea un dispozitiv lateral, astfel încât roata, la un moment dat, s-a blocat", a declarat reprezentantul ISU Cluj, Ciprian Cornea.

El a explicat că pentru coborârea ultimilor trei turişti a fost necesară intervenţia alpiniştilor, care să urce pe roată şi să închidă uşile nacelei, după care dispozitivul a fost pus în mişcare, iar cei doi copii şi adultul care se afla cu ei au putut coborî în momentul în care gondola a ajuns la nivelul solului.

După aproximativ o oră, toţi turiştii fuseseră coborâţi din roata panoramică, care are o înălţime de 20 de metri.