Meleșcanu: Aderarea la OCDE constituie o modalitate de a impulsiona agenda noastră de reforme interne 

de N.O.     HotNews.ro
Vineri, 6 aprilie 2018, 18:52 Actualitate | Esenţial


Teodor Melescanu
Foto: Facebook
Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu,  a spus, cu ocazia unei vizite la sediul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), că ”aderarea la OCDE este văzută în primul rând ca o modalitate de stimulare a reformelor din România, subsumată obiectivului creșterii bunăstării cetățenilor”.

Ministrul a mai subliniat angajamentul României de a continua consolidarea relaţiilor cu OCDE, organizație recunoscută la nivel global pentru promovarea bunelor practici şi politicilor sustenabile.

„Considerăm că aderarea la OCDE nu constituie un scop în sine, ci o modalitate de a impulsiona agenda noastră de reforme interne și, în același timp, o evoluție firească după aderarea la NATO și Uniunea Europeană. Pentru noi, această reuniune este o bună oportunitate de a confirma interesul de a deveni un membru al familiei OCDE. Dăm o înaltă apreciere și ne însușim valorile pe care OCDE le reprezintă – respectabilitate și responsabilitate, prezervarea încrederii și bunăstării cetățenilor noștri, precum și acces la cele mai bune politici și practici disponibile, într-un spectru larg de domenii”, a declarat Meleșcanu, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Externe.

Teodor Meleșcanu a avut astăzi, 6 aprilie 2018, cu ocazia vizitei la sediul OCDE din Paris, o întrevedere cu secretarul general OCDE, Angel Gurría, și s-a adresat Consiliului organizației format din reprezentanții permanenți ai statelor membre OCDE, într-o reuniune dedicată României, prezidată de secretarul general. 

”Vizita a avut ca scop promovarea obiectivului României de aderare la OCDE, asumat la nivel politic și de către toate componentele societății, precum și prezentarea evoluţiilor recente din țara noastră, cu accent pe stabilitatea și perspectivele macroeconomice, programul de reforme al guvernului și participarea României la activitățile OCDE și la iniţiativele regionale şi globale”, mai arată comunicatul.


1339 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  Praf in ochi (Vineri, 6 aprilie 2018, 19:39)

  emil bobu [utilizator]

  Acoperire pentru jaful national comis de PSD.

  Si nu ma astept sa accedem la OCDE in realitate, statul e ocupat momentan cu jefuirea cetatenilor si fuga de raspundere.

  Stabilitate? Care stabilitate?

  Atacul asupra reformelor care ne-au permis accesiunea la UE, "revolutia" fiscala care a speriat investitorii, trei premieri de la acelasi partid intr-un an fiindca nu erau suficient de slugarnici, lupta impotriva justitiei dusa in continuu de Parlamentul controlat de PSD, ALDE, UDMR, etc.

  Toate au creat instabilitate nationala si bineinteles, scarba cetatenilor fata de PSD & Co.
 • +1 (1 vot)    
  Reforme interne? (Vineri, 6 aprilie 2018, 20:05)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Ce vreti sa mai furati? Sau reformele interen sunt cele comandate de fortele externe (de care Mele seausitul a fost mereu aproape).


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version