Pompierii şi alpiniştii din Cluj au intervenit, vineri, pentru salvarea a 12 persoane care au rămas blocate în roata panoramică de la Salina Turda, după ce uşa unei nacele a rămas deschisă, devenind un obstacol pentru funcţionarea corespunzătoare a obiectivului, relatează News.ro. Preventiv, pentru a nu se distruge complet roata şi a nu se bloca total, aceasta a fost oprită.

Salina turda_490Foto: Doru Panaitescu

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj au declarat, vineri, pentru News.ro, că mai multe echipaje au intervenit la Salina Turda pentru salvarea unor turişti rămaşi blocaţi în roata panoramică.

”Iniţial au fost 12 persoane blocate de înălţime, colegii au reuşit să coboare nouă persoane care sunt în siguranţă. Mai sunt în roată trei persoane - doi copii şi un adult”, au precizat reprezentanţii ISU Cluj.

A fost solicitată și intervenția alpiniștilor pentru a remedia problema, pentru ca roata să fie pusă în funcţiune, iar persoanele să fie date jos.

Reprezentanţii ISU CLuj spun că problema a apărut după ce uşa unei nacele a rămas deschisă, nu se ştie dacă din vina unor turişti sau a angajaţilor, şi s-a blocat într-unul dintre echipamentele roţii.

Pentru a nu se defecta complet roata, dar şi pentru a nu se bloca total aceasta a fost oprită preventiv, persoanele rămase în ea fiind salvate de către pompieri.

Potrivit site-ului oficial al Salinei Turda, roata panoramică oferă turiştilor o imagine de ansamblu asupra întregii mine.