IGSU: Aproape 120 de obiective, găsite fără autorizaţie de securitate de incendiu în Săptămâna Mare; o discotecă din Bacău, închisă pentru încălcarea gravă a legislaţiei

de A.L.     HotNews.ro
Vineri, 6 aprilie 2018, 7:22 Actualitate | Esenţial


Echipaje de pompieri
Foto: Mihai Mija, Instagram
Pompierii din întreaga ţară au verificat, înaintea sărbătorilor pascale, lăcaşurile de cult, unităţile de cazare unde se aşteaptă mulţi turişti, mai multe mall-uri şi centre comerciale, descoperind 118 astfel de obiective fără autorizaţie de securitate de incendiu, scrie news.ro. Au fost aplicate amenzi în valoare de peste 1,3 milioane de lei, iar o discotecă din Bacău a fost închisă pentru încălcarea gravă a legislaţiei privind securitatea la incendiu.

Inspectoratul General pentru Sitruaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că pompierii militari au derulat recunoaşteri şi controale la lăcaşurile de cult unde se preconizează afluenţă mare de participanţi, precum şi la spaţiile de cazare din incinta ansamblurilor mănăstireşti. 

Inspectorii de prevenire au avut în atenţie dotarea cu stingătoare, menţinerea liberă a căilor de evacuare, respectiv de acces cu autospecialele de stingere, utilizarea corectă a instalaţiilor electrice şi posibilitatea utilizării hidranţilor exteriori, în cazul unui incendiu. 

”Pe timpul acţiunilor preventive, au fost instruiţi preoţii şi personalul clerical asupra modalităţilor practice de coordonare a evacuării enoriaşilor, dar şi asupra utilizării stingătoarelor de incendiu dispuse în interiorul lăcaşelor. Acţiunile de verificare vor continua până sâmbătă, iar în noaptea de Înviere vor fi operaţionalizate şi dislocate mai multe echipaje de intervenţie la bisericile şi mănăstirile unde este aşteptat un număr mare de persoane”, anunţă IGSU. 

Totodată, în aceste zile au fost efectuate 1.107 controale la lăcaşuri de cult, mall-uri şi centre comerciale, dar şi la unităţi de cazare turistică, având în vedere că în perioada sărbătorilor sunt frecventate de un număr mare de utilizatori. Pe timpul acţiunilor au fost identificate 118 obiective fără autorizaţie de securitate la incendiu şi au fost aplicate amenzi în valoare de 1.358.300 lei.  

”În urma unui control la o discotecă din judeţul Bacău a fost aplicată măsura complementară de oprire a funcţionării, fiind depistată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, prin neechiparea spaţiului cu instalaţii speciale de stingere, detectare, semnalizare şi avertizare a incendiilor”, mai anunţă IGSU. 

IGSU precizează că, zilnic, în perioada Paştelui, sunt mobilizaţi peste 4.600 de pompieri militari cu aproape 800 de autospeciale de stingere a incendiilor şi 111 autospeciale de descarcerare. Urgenţele medicale şi acordarea primului ajutor calificat vor fi asigurate prin intermediul celor peste 320 de echipaje SMURD, disponibile zilnic.  

Ca măsură operaţională suplimentară, pe autostrăzile A2 şi A4, în intervalul 05 – 10 aprilie a.c., mai multe echipaje cu personal şi tehnică din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov, vor fi dislocate pentru asigurarea intervenţiilor (inclusiv cele medicale de urgenţă).

771 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version