Alegeri Academia Română

Ioan Aurel Pop este noul președinte al Academiei Române: in 2012, s-a delimitat de verdictul de plagiat dat de colegii din CNATDCU lui Ponta

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Joi, 5 aprilie 2018, 16:03 Actualitate | Esenţial


Ioan Aurel Pop
Foto: Agerpres
Ioan Aurel Pop (63 de ani), rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, este noul președinte al Academiei Române. Acesta a obținut 86 de voturi, iar pe locul al doilea s-a situat Victor Voicu, cu 56 de voturi. Trei academicieni au candidat astăzi la cea mai înaltă poziție a acestui for: Ioan-Aurel Pop, Victor Voicu - președintele Secției de Științe Medicale a Academiei Române și Bogdan Simionescu - vicepreședintele Academiei Române. Inițial, în cursă a fost și Cristian Hera, președinte interimar al Academiei după decesul lui Ionel Valentin Vlad, însă s-a retras din motive medicale.

Ioan Aurel Pop a fost propus candidat de secția de Științe Geonomice.

Președintele Academiei Române este ales din rândul membrilor titulari, pentru un mandat de 4 ani și poate fi reales o singură dată. Vineri, 20 aprilie 2018, vor avea loc alegerile pentru celelalte funcții din Biroul de Prezidiu: patru vicepreședinți și un secretar general.

Cine este Ioan Aurel Pop

Ioan-Aurel Pop este din 2012 rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, aflat în prezent la al doilea mandat la conducerea instituției de învățământ superior. Este profesor universitar, doctor în Istorie, membru corespondent al Academiei de Științe, Litere și Arte (Paris) din 1999, membru titular al Academiei Române din 2010 și membru al Academiei Europene de Științe și Artă (Salzburg) din 2013. În 2015, a primit Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler. Vezi aici CV-ul lui Ioan Aurel Pop

La începutul anului, numele lui Ioan Aurel Pop a aparut in scrisoarea deschisa prin care 45 de rectori și-au afirmat sprijinul pentru nominalizarea lui Valentin Popa ca ministru al Educației. Amintim că rectorii au lansat acea scrisoare după ce Valentin Popa a fost surprins facând greseli gramaticale si de exprimare și o înregistrare cu mai multe astfel de greșeli a făcut turul televiziunilor. Precizăm că Ecaterina Andronescu a fost și ea propusă pentru funcția de ministru al Educației în Guvernul Dăncilă, nominalizarea ei venind de la primarul Capitalei Gabriela Firea, însă a pierdut la vot în fața lui Valentin Popa în ședința conducerii PSD (sursa).

În momentul în care mare parte a societății civile a criticat rectorii care au semnat scrisoarea de susținere a lui Popa la Minister, Ioan-Aurel Pop a declarat pentru Adevarul că nu l-ar fi susținut pe acesta și nici nu ar fi semnat scrisoarea: "Nici n-am auzit până acum că ar apărea numele meu pe lista susținătorilor săi, mi se pare ciudat". 
 
În 2012, Ioan Aurel Pop a fost împotriva verdictului de plagiat dat lui Victor Ponta de CNATDCU. Amintim că acest Consiliu de Atestare a Titlurilor Universitare a fost prima instituție care a constatat că Ponta a plagiat în teza sa de doctorat, însă a fost reorganizat de ministrul Liviu Pop, în aceeași zi în care conducerea a dat verdictul, astfel că Ministerul nu a recunoscut concluziile de plagiat. Membru al Consiliului general al CNATDCU la acea vreme, Ioan Aurel Pop s-a delimitat de verdictul colegilor săi (detalii aici si aici)
În 2016, o serie de declarații ciudate făcute de Ioan Aurel Pop, la adresa tinerilor, au atras atenția. Într-un articol publicat pe site-ul AmosNews.ro, rectorul UBB a scris:
"Oamenii lipsiți de cultură generală și de orizont artistic, oamenii capabili să rezolve doar probleme limitate, oamenii care nu mai au capacitatea să compare și să ia decizii în cunoștință de cauză alcătuiesc generația 'Google', generația 'Facebook', generația 'SMS' sau toate la un loc!" (Detalii aici).

Sursa

Vezi mai jos comunicatul Academiei Române:

Anuntul Academiei Romane: Ioan Aurel Pop, noul presedinte al Academiei RomanePreședintele Academiei Române este ordonator principal de credite, potrivit Legii de organizare a Academiei Române.

Funcția de președinte este asimilată funcțiilor de demnitate publică, fiind retribuită cu indemnizații la nivel de ministru. Preluarea funcțiilor de președinte se face în termen de 15 zile de la data alegerii (Sursa).

Președintele Academiei Române, vicepreședinții și secretarul general alcătuiesc Biroul Prezidiului Academiei Române, care asigură conducerea operativă a Academiei Române.


Adunarea Generala a Academiei Romane, 4 aprilie 2018, la 152 de ani de la infiintare

Cum se alege președintele Academiei Române

Președintele Academiei Române a fost ales, conform procedurii, în ședința Adunării Generale a Academiei Române. Adunarea Generală este formată în prezent din 200 de persoane - toți membrii titulari, membrii corespondenți și membrii de onoare ai Academiei. Vezi aici membrii Adunarii Generale  

Președintele Academiei Române este ales din rândul membrilor titulari, pentru un mandat de 4 ani și poate fi reales o singură dată.

Candidații sunt membrii care sunt propuși oficial la această poziție de către cele 14 sectii si 3 filiale ale Academiei Române. Potrivit procedurii, membrii titluari pot și ei să își depună singuri candidatură. Data limită pentru propunerea candidaturilor a fost 9 martie 2018, iar procedura a avut următorul rezultat:
 • Bogdan Simionescu a fost propus de filiala de la Iași
 • Ioan Aurel Pop a fost propus de secția de Științe Geonomice
 • Victor Voicu a fost propus de Secția de Științe Medicale
 • Cristian Hera a fost propus de Secția de Științe Agricole și Silvice
Perioada 9 martie - 21 martie a fost rezervată depunerii planurilor manageriale de către candidați la Cancelaria Academiei, pentru a fi consultate de toți membrii Academiei Române. Documentele sunt de uz intern, strict pentru membrii academiei, potrivit reprezentanților biroului de presă.

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11857 vizualizari

 • +16 (42 voturi)    
  Eu v-am zis ca un PSD-ist va 'castiga' (Joi, 5 aprilie 2018, 16:12)

  Kivek [utilizator]

  Aurel Pop e PSD-ist
  • +18 (28 voturi)    
   Toti erau P$D-isti (Joi, 5 aprilie 2018, 22:49)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   iar Hera a umblat cu caravana prin tara, acum vreo 10 ani, sa lanseze una din maculaturile lui Ilici Iliescu.
  • +8 (14 voturi)    
   Romania rasplateste ticalosia (Vineri, 6 aprilie 2018, 11:49)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   Daca esti un ticalos, ai toate sansele sa fii bogat si puternic in Romania, unde legile sunt scrise de hoti.
 • +16 (40 voturi)    
  Ce bine (Joi, 5 aprilie 2018, 16:17)

  mitg [utilizator]

  Sectia pesede confirmata si la mediocra academie romana.
  • +15 (31 voturi)    
   Logic (Joi, 5 aprilie 2018, 19:08)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Slugile loiale si usor de cumparat trebuie recomepnsate pentru munca in folosul Partidului. Exact ca pe vremuri...
 • -29 (47 voturi)    
  felicitări! (Joi, 5 aprilie 2018, 16:17)

  Mazeta [utilizator]

  Moflujii sorosiști au rămas cu șanse doar la Academia de Științe ale Securității și la Academia de Biliard.
  • +14 (30 voturi)    
   Tu la ce Academie ai sanse??? (Joi, 5 aprilie 2018, 20:52)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   La Academia Tractoristilor? Academia de Papat Hriska si Baut Pufaika? Wait, you’re already a member, vedma.
  • +5 (9 voturi)    
   O "plastilina " de om,dupa clujeanul Haiduc (Vineri, 6 aprilie 2018, 12:57)

   Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Se vede ca nimic nu mai este de oamenii demni ai RO.
 • -18 (26 voturi)    
  Si CE nu are dreptate! (Joi, 5 aprilie 2018, 16:28)

  Stef_and [utilizator]

  Generatia aceasta nu stie sa se spele pe cap, nu traieste, decat cu tel. in mana.
  Dar asa sunt si eu, si nu mai sunt tanar sau varsta o spune doar.
  Daca el nu e capabil sa faca treaba asta tinereasca?
 • +14 (42 voturi)    
  Altceva: (Joi, 5 aprilie 2018, 16:40)

  Ciobanul Bucur [utilizator]

  Omul e un nationalist notoriu, in neconcordanta cu vremurile in care traim.
  • -12 (30 voturi)    
   da'hiar asa! (Vineri, 6 aprilie 2018, 2:17)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

   cum isi permite sa-si iubeasca neamul si tara, in loc sa se prosterneze in fata occidentului si, mai alas a celor care spurca notiunea de progresist? rusine lui :))
   • +14 (20 voturi)    
    ghiaure (Vineri, 6 aprilie 2018, 9:50)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    Iubirea de neam si tara nu e incompatibila cu dorinta de a face parte din Europa dar in schimb e puternic incompatibila cu dorinta de a face parte din Rusia. Panimaiesi?
   • +11 (21 voturi)    
    Pop il iubeste pe Ponta (Vineri, 6 aprilie 2018, 10:37)

    marius67 [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    si se inchina la PSD, slugarnicia este religia lui. Daca isi iubea tara nu lasa nepedepsit plagiatul mitomanului, plagiat care este o rusine pe obrazul oricarui intelectual care se respecta si respecta cinstea, competenta si truda intelectuala.

    Sluga Pop nu a avut nici o problema sa permita unei nulitati sa se lafaiasca in fruntea tarii fara sa suporte consecintele hotiei intelectuale.
    • -6 (8 voturi)    
     neatent (Vineri, 6 aprilie 2018, 13:36)

     Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui marius67

     Fii mai atent, nu l-a aparat pe Ponta de acuzatie de plagiat, nu s-a pronuntat asupra acuzatiei, afirmatia sa este la adresa "comisiei"...
 • +26 (44 voturi)    
  PSD si statul paralel conduce Academia Romana (Joi, 5 aprilie 2018, 17:40)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Acest domn este principalul autor al celebrului apel al Academiei Romane pentru identitate, suveranitate si unitatea nationala aparut in timpul manifestatiilor din Piata Victoriei in ianuarie-februarie 2017 # rezist.
  http://www.acad.ro/com2017/apelAR/d0208-ApelAR.pdfApelul este parca rupt din documentele congresului XV PCR.
  Academia Romana nu mai este demult ce era in perioada interbelica. Azi e doar o adunare de pile , de gineri, fice si fii ale diversilor academicieni, de turnatori dovediti la CNSAS , de acoperiti. Sunt cativa oameni foarte buni nimeriti acolo din intamplare.AR este o mistificare de proportii a valorilor intelectuale din Romania, neffind decat locul unor mii de sinecuri pe banii bugetului de stat.
  Putea fi AR altfel decat Parlamentul, Guvernul si alte institutii ale Romaniei, unde mediocritatea si coruptia abunda? Da, putea, dar nu e.
 • -13 (31 voturi)    
  Meritocratie (Joi, 5 aprilie 2018, 17:42)

  Incomod3 [utilizator]

  ati vrut, meritocratie aveti... Cam doare, nu ? :)
  "Oamenii lipsiți de cultură generală și de orizont artistic, oamenii capabili să rezolve doar probleme limitate, oamenii care nu mai au capacitatea să compare și să ia decizii în cunoștință de cauză alcătuiesc generația 'Google', generația 'Facebook', generația 'SMS' sau toate la un loc!"
  Pai asta mi se pare o declaratie de bun simt. Daca voi ziceti ca e ciudata... stiti vorba aia din copilarie, care zice ala este, ca magaru' din poveste :)
  • +17 (23 voturi)    
   Pop minte de ingheata apele (Vineri, 6 aprilie 2018, 10:40)

   marius67 [utilizator] i-a raspuns lui Incomod3

   Generatia asta Facebook pe care el o ataca atat de josnic este cea care a iesit in strada si s-a opus abuzurilor PSD, ea este generatia care a scos Romania din amortire si a demonstrat intregii lumi ca romanii au coloana vertebrala si nu se lasa calcati in picioare de niste lichele comuniste care vor sa distruga justitia independenta.
 • -14 (34 voturi)    
  Dar vai (Joi, 5 aprilie 2018, 17:43)

  xolv [utilizator]

  nu e un poet al sistemului de teapa lui Boia, ce ne facem ?
  • +6 (12 voturi)    
   Pop e pesedist (Vineri, 6 aprilie 2018, 11:14)

   mihai32 [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   Boia nu e pesedist. Presedinte al Academiei ajungi doar daca esti sprijinit de sistem. Pop a primit binecuvantarea PSD pentru serviciul facut lui Ponta in 2012.
 • -11 (23 voturi)    
  un sinecurist de la cluj (Joi, 5 aprilie 2018, 18:47)

  mmmircea [utilizator]

  mare caracter ardelenii astia.
  • +17 (27 voturi)    
   Sunt mai multe feluri de ardeleni. (Vineri, 6 aprilie 2018, 5:40)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   Aurel Pop e un fel de sluga a PSD - lui, asa cum a devenit si Ciorbea.
   Academia are probabil fonduri de la Buget care se dau strict politic. Si de aceea membrii ei se ploconesc in fata Guvernului PSD, si l-au numit pe Aurel Pop.
   Asa este obisnuita Romania. Aservirea institutiilor, care teoretic ar trebuii sa fie apolitice, catre guvernul politic.
  • +11 (13 voturi)    
   Mari caractere, eventual... (Vineri, 6 aprilie 2018, 9:32)

   Heissnachricht [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   Intradevar, toti ardelenii astia, Ioan, Aurel si Pop, dau dovada de mare caracter. Din fericire, mai sunt, totusi, si altii care nu sunt din acelasi aluat!
 • +10 (28 voturi)    
  acum Tov. Ioan Aiurel Pop (Joi, 5 aprilie 2018, 23:08)

  kkciosuldelahamangia [utilizator]

  o poate reabilita pe toa'sa academician de renume mondial Leana Codoi.
  • +11 (15 voturi)    
   Aia-i mai greu (Vineri, 6 aprilie 2018, 10:10)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui kkciosuldelahamangia

   Dar il poate face membru pe Liviu Dragnea. Asa cum inainte de 89 a ajuns academician Manea Manescu sau chiar Ceausescu dar parca membru de onoare.
 • -11 (29 voturi)    
  bravo, d-le profesor! (Vineri, 6 aprilie 2018, 2:15)

  srpc [utilizator]

  de data asta, Academia Romana va avea un presedinte adevarat, un intelectual rasat
  • +8 (20 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 6 aprilie 2018, 8:00)

   [anonim] i-a raspuns lui srpc

  • +13 (17 voturi)    
   Un intelectual rasat ? (Vineri, 6 aprilie 2018, 10:42)

   marius67 [utilizator] i-a raspuns lui srpc

   poate ai vrut sa zici un intelectual ratat.
   • -6 (10 voturi)    
    campii (Vineri, 6 aprilie 2018, 13:40)

    Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui marius67

    Dpa cum bati campii, indiferent de meserie, in privinta inteligentei chiar esti ratat...
  • +2 (4 voturi)    
   ca sa vezi !!!! (Vineri, 6 aprilie 2018, 17:25)

   asada [utilizator] i-a raspuns lui srpc

   Nu ai gavarit nimic despre caracterul individului !!??? Ai uitat sau nu prea iti da mana sa cotcodacesti !!!!
 • -12 (30 voturi)    
  degeaba, copii ai durerii "progresiste" (Vineri, 6 aprilie 2018, 2:18)

  srpc [utilizator]

  Academia Romana este si va ramane un bastion al romanismului, nu al globalismului jegos
  • +14 (24 voturi)    
   Right! (Vineri, 6 aprilie 2018, 7:40)

   provest [utilizator] i-a raspuns lui srpc

   Si va scrie texte "elevate" si "cuprinzatoare", pline de intelesuri complexe, pe care la vor putea citi mortii lui Dragnea si betivii moldovei care voteaza PSD. A, plus bugetarii si pensionarii de lux, dintre care face parte si dl.Pop.
   Ca aia micii, care citesc doar de pe Google si gandesc limitat, isi vor fi cautat de mult o tara decenta in care sa traiasca, asa limitati cum sunt ei!
   Ati triumfat, minunatilor!
  • -9 (13 voturi)    
   E totusi bine (Vineri, 6 aprilie 2018, 10:23)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui srpc

   Putea fi rau, mult mai rau. Pop isi merita totusi locul in Academie. E nationalist, poate ca e sincer si atunci poate fi scuzat pentru asta, poate chiar apreciat. Se pare ca e P$D-ist dar ce ar putea face ??? Vede ca vor sa devina presedinti ai Academiei trei dinozauri stacojii si pe dinauntru si pe dinafara, ii este clar ca el este superior celor trei fosile si atunci aplica un mecanism utilizat in natura de sute de milioane de ani: mimetismul. Este un fenomen care se produce in toate institutiile de stat. Oamenii, ca sa aiba parte de o recunoastere pe care unii dintre ei o merita (poate chiar multi) trec sau se prefac ca trec (binenteles ca nu fara costuri) in barca comunistilor capitalisti. Este exact fenomenul dinainte de 89. La nivel de stat se pare nu am reusit sa evoluam prea mult.
   • +6 (8 voturi)    
    to'arase (Vineri, 6 aprilie 2018, 12:01)

    paranoid_android [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

    incerci sa motivezi plasticitatea morala a membrilor mascaradei aleia ce se cheama academie comparandu-i cu niste animalute ce isi schimba formele si culoarea pt.a se adapta mai bine mediului inconjurator?

    m-ai facut sa rad, mimetismul e o comparatie chiar haioasa in contextul asta
  • +11 (17 voturi)    
   Academia Romana nu este (Vineri, 6 aprilie 2018, 10:44)

   marius67 [utilizator] i-a raspuns lui srpc

   un bastion al romanismului, ci este un bastion al comunismului. Este cimitirul elefantilor comunisti. Pe vremea lui Ceausescu era un apendice al PCR acum a devenit un apendice al PSD.
 • -13 (23 voturi)    
  Tot felul de micimani ce nu ii ajung nici la (Vineri, 6 aprilie 2018, 9:31)

  xrogo [utilizator]

  degetul mic de la picior il critica pe acest intelectual rasat, le miroase urat nationalismul sau si patriotismul afisat si-i deranjeaza ca a spus lucrurilor pe nume in legatura cu adunatura ce sta in strada si striga sloganuri rasuflate!
  Pana la urma a castigat cine merita si Academia Romana se dovedeste ultimul bastion al meritocratiei!
  • +8 (14 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 6 aprilie 2018, 10:29)

   [anonim] i-a raspuns lui xrogo

   • -5 (9 voturi)    
    maculatura? (Vineri, 6 aprilie 2018, 13:43)

    Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui

    Chiar i-ai citit studiile !? Eu nu, asa ca nu ma pronunt ca cei de teapa ta...
   • -5 (9 voturi)    
    maculatura? (Vineri, 6 aprilie 2018, 13:43)

    Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui

    Chiar i-ai citit studiile !? Eu nu, asa ca nu ma pronunt ca cei de teapa ta...
  • +11 (17 voturi)    
   Ultimul Bastion? (Vineri, 6 aprilie 2018, 10:34)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Pai draga, nu este PSD ultimul bastion al meritocratiei?

   Meritocratie care a dat oameni ilustrii:
   Ion Iliescu, Adrian Nastase, Victor Ponta, Liviu Dragnea, 'academiciana' Viorica Dancila,....

   Pai asa am inteles:
   Cei mai 'meritocrati' sunt cei care au multe dosare penale.
   Cel cu crime la activ reprezinta meritocratia insasi, in esenta sa pura!
  • +10 (18 voturi)    
   Pop este un slugoi pesedist (Vineri, 6 aprilie 2018, 10:45)

   marius67 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   la fel ca si cei care il lauda.
  • +6 (10 voturi)    
   X-Kroko, iar ai luat-o pe arătură (Vineri, 6 aprilie 2018, 11:40)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Pop pupă poala Pontii, Ponta pupă poala Popii - repetă de trei ori chestia asta, să îți intre în cap. Pop este într-adevăr, un intelectual, dar nu rasat, ci, cum a spus-o unul mai înainte, unul ratat.
   Acest bastion al meritocrației l-a susținut pe Ponta, un exemplu cras de merinocrație (adică democrația oilor de rasă Merinos, vezi Daea) cu doctorat luat în Sicilia, Catania, acordat de Cappo di Tutti Cappi di Mafia Siciliana. Dacă nici ăsta nu este doctorat pe bune, în materie de Mafie, specialitatea PCR-PSD, apăi ce doctorat mai doctoricit este posibil? Mai ai mult până să-ți iei doctoratul, tu ești doar un soldato di Mafia Rossa Teleormanenna, până să ajungi la rangul de consigliere, apoi cappo, s-ar putea ca PCR-PSD să iasă din viața politică....
 • +12 (16 voturi)    
  O luam incet incet pe drumul (Vineri, 6 aprilie 2018, 10:21)

  tordz [utilizator]

  Poloniei si Ungariei, cu nationalism de parada, falsa iubire de tara, ura fata de tot ce nu e romanesc, exaltare semanatorista, anti europenism, izolationism, fundamentalism religios, anti cosmopolitism, iliberalism si multa prostie.
 • -7 (9 voturi)    
  S-a dezis .... (Vineri, 6 aprilie 2018, 10:39)

  sareta [utilizator]

  Cica s-ar fi dezis de plagiatul lui Ponta ,dar cand se va dezice de inlocuirea tziganilor cu rromii ?Halal Academie ,unde-i nationalismul domnului Academician ?
 • +7 (15 voturi)    
  La vremuri noi, tot noi.. (Vineri, 6 aprilie 2018, 10:47)

  Cocomarla [utilizator]

  In fine dupa prim ministru plagiator, avem si presedintele academiei tot lgiator. Vezi: ww.plagiate.ro.
 • -8 (12 voturi)    
  Asteptari (Vineri, 6 aprilie 2018, 10:52)

  delavrancea [utilizator]

  Sa vedem ce poate sa faca Domnul Ioan Aurel Pop din aceasta pozitie.
  Eu personal nu prea am asteptari.E cam greu de "calcat" peste "nationalismul mascat" alimentat de coruptie.
  Cand iti iubesti tara,patria,neamul,istoria tre' sa fii si curat,onest,corect,cinstit,BINE intentionat....Iubirea implica aceste caracteristici.
  ...

  Felicitari! Si sa risipiti cu folos multa energie Domnule Ioan Aurel Pop.
 • +10 (14 voturi)    
  Indexul suspiciunilor de opere plagiate în România (Vineri, 6 aprilie 2018, 10:56)

  CNLoga [utilizator]

  http://www.plagiate.ro/Comune/inspect.alfa.09.htm

  00421/09.POP1 Ioan-Aurel, 2BOLOVAN, Ioan. Istoria Transilvaniei. Cluj-Napoca : Eikon : Academia Română. Centrul de Studii Transilvane. 2013.

  00395/09. POP1 Ioan-Aurel. Istoria Transilvaniei medievale : de la etnogeneza românilor până la Mihai Viteazul. Cluj-Napoca : Presa Universitară Clujeană. 1997.

  00204/09. RADOVAN, Alexandru. Interferenţe româno-sârbe în Banat în secolul al XIX-lea. Teză de doctorat. Comisia de evaluare a tezei: Prof.Univ. Ioan-Aurel POP (Preşedinte, Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca);
 • +6 (14 voturi)    
  PSD se teme si de Iasi si de Cluj (Vineri, 6 aprilie 2018, 11:13)

  Habermas [utilizator]

  Prin urmare, se duce acolo si scoate in fata pe cei mai retrograzi (dar cu titluri), precum Tudorel de la Univ. Iasi si Aurel de la Univ. Cluj, si-i "face oameni la Bucuresti", adica le da ce viseaza orice sluga in veci si pururi: o functie mare la centru. Prin fortarea inversarii sistemului de valori al societatii.

  Asa a nenorocit PCR Romania, asa o nenoroceste si PSD. Sau incearca. Nu stiu daca vor reusi sa preia controlul total, s-ar putea sa aiba niste surprize dinozaurii.
 • -4 (10 voturi)    
  Respect (Vineri, 6 aprilie 2018, 11:13)

  Propinatiu [utilizator]

  Şmecherii nu vor respecta Academia decât când i se va tripla finanţarea şi va fi membru permanent în CSAT.
 • -9 (9 voturi)    
  Felicitari ptr. Ioan-Aurel Pop (Vineri, 6 aprilie 2018, 13:46)

  Emil Aluas [utilizator]

  In numele ardelenilor si banatenilor: "Felicitam pe D-l Ioan-Aurel Pop pentru functia de Presedinte al Academiei Romane". Personal l-am spijinit si pentru functia de Rector al UBB. Personal il consider mai degraba un intelectual ardelean citit. Ceva normal pentru generatia noastra. Intre noi, il iertam pentru fosta lui apartenenta la PCR, etc.. Speram ca NU a fost si el racolat de securitate. Vezi Marga, Puscas, altii cu zecile. Facultatea de Istorie - Filozofie a fost, unii spun ca mai este, PEPINIERA de unde se racolau INFORMATORII, multi cu grade, in SECURITATEA Comunista/Nzista, acelasi lucru. (N. B. Ne-am cunoscut mai bine in SUA unde m-a vizitat acasa). Pentru mine, pentru noi, clujenii, chiar cei foarte tineri, exista pana in prezent lipituri in jururl lui Ioan-Aurel Pop, care sunt indvizi fara ID. Ei, lipiturile, spun ca sunt clujeni. Gresit. Sunt lipituri venetice, care s-au "strecurat" pana la, si prin Cluj. Prof. Emil Aluas, Presedinte-Fondator, Fundatia PRO WEST, Cluj-Budapesta.
  • +1 (3 voturi)    
   dle presedinte fondator (Vineri, 6 aprilie 2018, 20:55)

   ras-putin [utilizator] i-a raspuns lui Emil Aluas

   profesor, si ce alte titulaturi de intelectual "rasat" mai aveti, la fel ca si academicianul pe care il adulati atit de intens.

   nu se pune punct dupa "etc." la sfirsitul propozitiei.

   punct
   • -3 (3 voturi)    
    In caligrafia d-voastra din Rrrromanica... (Sâmbătă, 7 aprilie 2018, 7:57)

    Emil Aluas [utilizator] i-a raspuns lui ras-putin

    Nu adulez pe nimeni. Rrrrumanschi aduleaza apoi ii asasineaza pe cei adulati. Asa a fost in intreaga istorie a acestui grup etnic, actualmente Rrrromania. Etc., se pune in orice situatie, ca topica si ca licenta. Deschideti-va mintea si nu mai revendcati tratament egal cu restul lumii vestice, ca nu-l veti primi. Emil Aluas, Fundaia PRO WEST, Cluj-Budapesta.
 • -4 (8 voturi)    
  nu e buna alegerea! (Vineri, 6 aprilie 2018, 15:12)

  miculescu-rucar [utilizator]

  societatea civila nu a fost consultata!
  noi,tefelistii cu lanterne si rucsacuri nu am fost intrebati ,nu ne-am putut propune si vota propriul candidat ,omul de stiinta savant de renume stradal sandi matei! pai se poate?
  #rezist,in strada!
 • +8 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 6 aprilie 2018, 15:27)

  [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by