CFR Călători a anunțat modificările pe care le face la Mersul Trenurilor pentru mini-vacanța de Paște, un punct important fiind că aproape 10% dintre trenuri vor fi anulate în zilele de 7, 8 și 9 aprilie, când se așteaptă trafic redus. Printre trenurile anulate se numără câteva între București și Brașov, dar și unele de lung parcurs, cum ar fi și trenuri care leagă capitala de Satu Mare, Baia Mare sau Suceava. Lista poate fi consultată aici.

In Gara de NordFoto: Hotnews

”CFR Călători informează că în minivacanța prilejuită de Sărbătorile de Paște, capacitatea de transport va fi adaptată la nivelul întregii rețele feroviare în funcție de evoluția și dinamica traficului de pasageri, în special, la trenurile către cele mai solicitate destinații: Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Satu Mare, Timișoara, Vatra Dornei”, spunea compania.

Cum CFR are un parc de vagoane de doar 750 de unități, cu 350 mai puține decât necesarul, unele trenuri vor avea și mai puține vagoane decât de obicei, în timp ce la altele, precum cele spre Ardeal sau Moldova, vor fi suplimentări.

De exemplu, ca soluție, CFR Călători a pus vagoane cușetă (cu bilete la tarif standard de clasa a-2-a, și pe unele trenuri de zi, cum ar fi cel dintre București și Sibiu care pleacă la 16.43 din Gara de Nord.

Aproximativ 100 de trenuri vor fi anulate sâmbătă, duminică și luni, CFR Călători explicând că traficul este foarte redus.

CFR a anunțat și programul agențiilor de voiaj

Agenţia de voiaj din Aeroportul Otopeni va fi deschisă în zilele de 6, 7 şi 9 aprilie.

În zilele libere de sărbătoare legală – 6, 8 şi 9 aprilie, vor fi deschise agenţiile de voiaj CFR Călători din Carrefour Colentina şi Titan din Bucureşti, Iulius Mall din Iași, conform programului de lucru al centrelor comerciale, restul agenţiilor de voiaj fiind închise.