Federaţia Mecanicilor de Locomotivă pichetează astăzi Ministerul Transporturilor, reclamând situaţia dezastruoasă a sistemului feroviar

de A.L.     HotNews.ro
Joi, 5 aprilie 2018, 6:25 Actualitate | Esenţial


Tren CFR Marfa
Foto: Hotnews
Federaţia Mecanicilor de Locomotivă pichetează joi Ministerului Transporturilor, reclamând, printre altele, situaţia dezastruoasă a sistemului feroviar care afectează condiţiile de muncă şi salarizarea, precum şi faptul că încă nu a fost adoptat statutul personalului feroviar, scrie news.ro. 

Angajaţii CFR vor picheta joi ministerul între orele 10.00 şi 13.00.

Ei se plâng de situaţia conflictuală dintre CFR Marfă şi Compania Naţională CFR SA, spunând că aceasta duce operatorul naţional de transport feroviar de marfă către faliment sau chiar către dizolvare.  

De asemenea, angajaţii reclamă situaţia dezastruoasă a sistemului feroviar care afectează condiţiile de muncă şi salarizare, precum şi faptul că încă nu a fost adoptat statutul personalului feroviar.  

Sindicaliştii vorbesc despre „acţiuni iresponsabile” ale companiei CFR SA asupra CFR Marfă.

„Blocarea conturilor societăţii nu face altceva decât să o pună în imposibilitatea de a-şi continua activitatea. Momentul în care s-a făcut acest lucru - în preajma unor licitaţii importante la care CFR Marfă urmează să participe - ridică suspiciuni cu privire la corectitudinea măsurii decise. Poate că societatea trebuie "convinsă" în acest fel să mai renunţe la nişte contracte în favoarea concurenţei. Folosirea blocării conturilor, ca mijloc de răfuială politică, denotă grave deficienţe organizatorice şi strategice la nivelul Ministerului Transporturilor”, spune Federaţia.  

Astfel, sindicaliştii ar urma să picheteze Ministerul Transporturilor în zilele de 5, 12 şi 19 aprilie, considerându-l principalul vinovat pentru situaţia creată, din cauza politicilor greşite pe care le abordează. De asemenea, sindicaliştii anunţă un miting de protest în 23 aprilie, de Ziua feroviarilor.

863 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version