Guvernul a autorizat memorandumul privind autorizarea publicării Raportului GRECO, în schimb documentul rămâne confidenţial până la momentul la care îl va publica GRECO, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Nelu BarbuFoto: Guvern

”S-a adoptat. În ceea ce priveşte publicarea, ţine de GRECO. Până în momentul publicării, raportul este confidenţial”, a afirmat Barbu, potrivit News.ro.

Pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului figura Memorandumul cu tema: ”Publicarea Raportului ad hoc privind România, adoptat în conformitate cu Regula 34 din Regulile de Procedură ale GRECO”.

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, săptămâna trecută, într-un mesaj pe Facebook, că a semnat un memorandum adresat Guvernului prin care solicită autorizarea publicării Raportului GRECO, care are ca temă modificările aduse legilor justiţiei.

Tudorel Toader a subliniat că Guvernul, şi nu ministrul Justiţiei, autorizează publicarea Raportului GRECO.

"În cadrul reuniunii plenare din perioada 19 - 23 martie 2018, GRECO a adoptat Raportul ad-hoc privind România, în temeiul procedurii prevăzute de Regula 34 din Regulile de procedură ale GRECO. Aceasta a avut ca temă modificările aduse legilor justiţiei. Autorităţile române au primit raportul în data de 28 martie 2018, acesta urmând a fi tradus în limba română şi înaintat Guvernului pentru a autoriza publicarea. Potrivit Regulilor 34, par.3 şi 35 din Regulile de Procedură ale GRECO, informaţiile conţinute în rapoarte sunt confidenţiale, până la data publicării. Precizăm faptul că, până în prezent, a fost autorizată publicarea tuturor rapoartelor de evaluare şi de conformitate adoptate de GRECO cu privire la România. În acest context, am semnat memorandumul adresat Guvernului prin care se solicită autorizarea publicării raportului", a precizat Toader.