​Un bărbat care a fost atacat de un mistreţ, la sfârşitul săptămânii trecute, într-un cartier mărginaş al oraşului Zlatna, fiind grav rănit în zona coapsei, a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia la câteva zile de la atac, transmite Agerpres.

Foto:

În vârstă de 54 de ani, bărbatul se afla pe stradă împreună cu o altă persoană, moment în care un mistreţ s-a năpustit asupra lui. Aflat în stare gravă, pierzând mult sânge, bărbatul a fost adus la spitalul din Alba Iulia, unde a decedat după trei zile. Se pare că starea acestuia a fost agravată şi de alte probleme mai vechi de sănătate pe care le avea. Urmează ca necropsia să stabilească cu exactitate cauza decesului.

Oamenii din zona în care a atacat mistreţul sunt alarmaţi, aceştia spunând că le este teamă.

În urmă cu trei ani, tot în aprilie, aproape o sută de persoane, nemulţumite că mistreţii le-au distrus terenurile, fie arabile, fie fâneţe, au protestat în faţa sediului Primăriei Zlatna, oamenii solicitând modificarea legii vânătorii, reevaluarea efectivelor de animale sălbatice şi despăgubirea celor afectaţi. Localnicii au spus la vremea respectivă că ar trebui o reducere a efectivului de mistreţi din zonă cu 400-500 de capete.