Comisarul-şef de poliţie Valentin-Claudiu Constantin a fost împuternicit director general al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Absolvent al Academiei de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza', noul director al DGA şi-a început cariera în MAI în anul 2002 ca investigator la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, ulterior specializându-se în analiza informaţiilor în cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR şi în cadrul DGA", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) citat de Agerpres.

Totodată, ofiţerul a participat la Misiunea Uniunii Europene în Kosovo (EULEX) între anii 2013-2016, respectiv 2008-2010. Din martie 2017, a desfăşurat activităţi cu caracter temporar la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în calitate de secretar general adjunct.

Funcţia de director general al DGA a rămas vacantă după ce chestorul principal de poliţie Alexandru Cătălin Ioniţă a fost împuternicit inspector general al Poliţiei Române.