Armata a început luni recrutarea și selecția a 3.400 de rezerviști voluntari

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 2 aprilie 2018, 16:35 Actualitate | Esenţial


Soldati romani
Foto: Facebook / MApN
Procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari ai Armatei României continuă în anul 2018 cu o nouă etapă care a început luni, 2 aprilie, cu selecţionarea candidaţilor care doresc să încadreze funcţii de ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri şi soldaţi-gradaţi rezervişti voluntari, informează MApN.

Pentru anul 2018 sunt disponibile peste 3.400 de posturi, dintre care aproximativ 380 pentru ofiţeri, aproximativ 140 pentru maiştri militari, aproximativ 680 pentru subofiţeri şi peste 2.200 pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari. 

Recrutarea candidaților se va desfășura în perioada 2 aprilie – 8 iunie, iar selecția candidaților, repartizarea pe funcții, anunțarea candidaților declarați admiși și instruirea acestora se vor desfășura conform unui calendar care va fi anunțat în timp util.

Pentru înscrierea în procesul de recrutare şi selecţie, candidaţii se vor prezenta la sediile centrelor militare zonale, judeţene sau de sector pe a căror rază îşi au domiciliul, pentru a completa o cerere, având asupra lor următoarele documente:

a) actul de identitate, în original şi în copie;
b) certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
c) acte de studii şi alte documente care atestă alte competenţe dobândite, în original şi în copie;
d) permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
e) livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

La prezentarea la sediile centrelor militare, candidaţii vor fi informaţi cu privire la etapele procesulului de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari, respectiv unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, unitatea militară/centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială (dacă este cazul).

Candidaţii fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către armele/serviciile şi specialităţile militare pentru care aceştia prezintă aptitudini.

În urma campaniei de recrutare și selecție a soldaților și gradaților rezerviști voluntari desfășurată în anul 2017, au fost recrutați 739 de candidați, dintre care 209 au semnat contracte cu unitățile militare beneficiare.

Rezerviştii voluntari reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă faţă de cea a personalului militar în activitate.


Citeste mai multe despre   
1799 vizualizari

 • +2 (4 voturi)    
  "certificatul de cazier judiciar" (Luni, 2 aprilie 2018, 16:46)

  alibaba: 10.08.2018 [utilizator]

  Pentru ce?
  • +2 (2 voturi)    
   daca esti penal ca Dragnea n-ai voie in armata (Luni, 2 aprilie 2018, 18:14)

   Kivek [utilizator] i-a raspuns lui alibaba: 10.08.2018

   Penalii ca Dragnea au voie doar in functii bine platite, la conducerea statului, pt salariul minim trebuie sa ai cazier curat
 • +3 (3 voturi)    
  Platiti cu salariul minim poe economie (Luni, 2 aprilie 2018, 17:06)

  Kivek [utilizator]

  e pt cei care se plictisesc acasa si vor sa lucreze gratis
 • +3 (3 voturi)    
  carne de tun (Luni, 2 aprilie 2018, 17:24)

  Ignat [utilizator]

  Baieti cu antrenament minimal si platiti prost pentru viata lor.
  • 0 (0 voturi)    
   as zice carne de sarmale... (Marţi, 3 aprilie 2018, 1:37)

   Jupanu1970 [utilizator] i-a raspuns lui Ignat

   la cit de rotunzi sunt, nu sunt buni sa lustruiasca nici macar tunul....
 • +1 (1 vot)    
  ma uit la poza asta si nu stiu (Marţi, 3 aprilie 2018, 3:20)

  Coco Whistle [utilizator]

  daca sa ma bufneasca risul sau plinsul. nu ma intelegeti gresit, toata stima ptr cei care servesc patria, dar...comparind cu alte unitati militare....cred ca putem sa cheltuim 100 de miliarde si o sa aratam tot rupti in dos.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version