Primăria Timișoara are acum ocazia de a achiziționa înapoi sediul PNȚCD Timiș, un spațiu de aproape 400 de mp, cu 470.000 de euro. Același sediu era vândut de municipalitate, în urmă cu circa 15 ani, cu puțin peste 20 de euro, scrie publicația localătion.ro.

Nicolae RobuFoto: Agerpres

La finele anului 2004 PNȚCD a cumpărat clădirea din Piața Libertății, cu o suprafață de 377 mp, cu doar 1.029.000 de lei vechi.

Unele sedii de partide s-au închis în ultimii ani, cum ar fi cel al PRM Timiș sau cel al PNȚCD, scrie sursa citată. La viitoarea ședință, care va avea loc pe 3 aprilie, consilierii locali vor trebui să hotărască dacă municipalitatea va cumpăra înapoi sediul PNȚCD.

Chiar dacă proiectul aflat pe ordinea de zi prevede neexercitarea dreptului de preempțiune al Primăriei Timișoara, primarul Nicolae Robu spune că este interesat de acel spațiu.

„Este situat în Piața Libertății și cred că trebuie să avem grijă să avem cât mai multe spații publice. Aș vrea să-l cumpărăm, dar trebuie să discut puțin, vreau să-mi iau măsuri de precauție. Dacă primăria l-a vândut cu 100 de lei și îl cumpără acum cu 470.000 de euro, evident că la primul control o să se spună că s-a creat prejudiciu, chiar dacă așa era legea în 2004. Când îți vine un auditor, el spune că nu-l interesează decât faptul că aceeași instituție a vândut cu atât și a cumpărat cu atât”, a explicat primarul.