Un număr de 35 de beciuri în care localnicii din localitatea Vârşolţ îşi păstrează vinul au fost sparte, sâmbătă, de persoane neidentificate, ce au sustras atât băuturi alcoolice, cât şi diverse bunuri, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sâmbătă, 31 martie, Poliţia a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că persoane necunoscute au pătruns, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în mai multe beciuri (35) de pe raza localităţii Vârşolţ, de unde au sustras bunuri - un generator, trei acumulatori auto, o boxă audio, unelte agricole, produse alimentare şi băuturi alcoolice. Prejudiciul cauzat în aceste fapte penale se ridică la aproximativ 3.000 de lei", a precizat luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea.

Potrivit acesteia, poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal pentru furt şi continuă cercetările pentru identificarea autorilor.

Localitatea Vârşolţ este renumită la nivel judeţean pentru zona cunoscută sub numele de "dealul Golgotei", unde localnicii şi-au construit circa 300 de beciuri sau pivniţe pentru depozitarea vinului produs din strugurii recoltaţi din viile situate în zonă.