Într-o singură zi, Poliția Română a constatat 800 de infracțiuni, a reținut aproape 700 de permise de conducere și a aplicat peste 10.000 de amenzi
Poliţiştii au intervenit la aproape 3.100 de evenimente şi au reţinut aproape 700 de permise de conducere, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General de Poliție Română.
La data de 30 martie 2018, 11.575 de poliţişti (dintre care 8.682 de ordine publică, 1.869 de la rutieră şi 614 de la transporturi) au acţionat pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
Au fost organizate 4.755 de patrule, iar pentru salvarea de vieţi au acţionat 1.869 de poliţişti de la rutieră, cu 289 de aparate radar. Poliţiştii au derulat 317 acţiuni şi controale şi au intervenit la 3.085 de evenimente, dintre care 2.571 sesizate prin Apelul Unic de Urgenţă 112.
În urma acţiunilor desfăşurate, au fost sesizate 818 infracţiuni, fiind prinse în flagrant delict 152 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni. De asemenea, au fost depistate 10 persoane urmărite, dintre care 8 la nivel naţional şi 2 la nivel internaţional.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 10.174 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.856 la Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 352 la Legea nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
Poliţia Română a continuat acţiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere şi salvarea de vieţi. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 7.322 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 49 pentru consum de alcool şi 2.351 pentru viteză.
Ca măsuri complementare, au fost reţinute 673 de permise de conducere, dintre care 58 pentru consum de alcool şi 171 pentru viteză, fiind retrase 233 de certificate de înmatriculare.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 3.299.137 de lei, fiind confiscate bunuri în valoare de 130.596 de lei.
Citeste mai multe despre sanctiuni politia amenzi
Citeste pe TelekomSport.ro
FOTO | De ce şi-a acoperit Sorana Cîrstea echipamentul cu bandă neagră, în confruntarea din FED Cup


Poate sefii alesi pe meritocratie si factori politici, coruptia si lenea sefilor precum si comoditatea unora, ca sa nu mai zic de secretara de TR care pune miltienii (nu politistii, nu vorbesc de cei care isi fac treaba) sa intimideze pe oricine se opune vointei partidului.
Ar fi minunat daca politistii nu ar protesta doar cand nu le convin slariile sau orele de munca sau mai stiu eu ce si ar milita si pentru protectia tarii, a justitiei si a cetatenilor. (nu vreau sa aduc aminte de cum si-au acoperit colegul pedofil respectivii si se faceau ca nu recunosc persoana din filmari/poze sau de cei beti la volan care provoaca accidente cand chiar eii ar trebui sa fie un exemplu pentru altii).
Mai o paza privata a unui politician sau primar, mai o pazire de afise electorale, mai un ordin de la Livache sa primeasca buget mai mic la Interne ca sa aiba mai mult la Transporturi ca sa poata sa fure, etc.
Mai un orgoliu prostesc de sef cu 4 clase, cum era si in Armata (vezi Carmen Dan, cu presiunile de demisii), mai un spirit de fronda pentru un coleg pedofil (si asta este doar ce a aparut in presa), altul betiv, altul bataus, etc
La cum se încalcă legea in România...
Rugăm ca aceste acțiuni să se desfășoare ZILNIC, până ce numărul de premise reținute și certificate de înmatriculare retrase săptămânal va scădea suficient, demonstrând astfel că pe șosele au rămas în majoritate șoferi decenți cu mașini întreținute decent. Hai că se poate!
"800 de infractiuni constatate... peste 10.000 de sanctiuni contraventionale aplicate" - din asta se cam intelege ca peste 9.200 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate fara constatarea unei infractiuni :).
Fie Politia da amenzi fara sa aiba motive, fie autorul articolului are o mica fractura de logica si nu s-a informat corect...