Un incident naval s-a petrecut joi seară, în zona de nord a portului Constanţa, o navă tehnică a Companiei Naţionale Adminstraţia Porturilor Maritime Constanţa suferind avarii minore la bordaj şi parapeţi, scrie Agerpres.

Portul ConstantaFoto: AGERPRES

Potrivit unei note depusă la autorităţile navale, joi seară, în jurul orei 20:00, şlepul Anaconda 1, în timpul manevrei de plecare de la cheu, a colizionat nava colectoare de reziduuri "Nicolae Zeicu", deţinută de CNAPM Constanţa, care era acostată la dana DDL (Digul de Larg) al portului Constanţa.

În urma coliziunii, nava "Nicolae Zeicu" a suferit avarii care nu i-au pus în pericol integritatea (falsbordul babord rupt circa 30 cm, doi pontili tribord îndoiţi şi doua parâme rupte) şi nu s-au înregistrat cazuri de poluare marină sau accidente în rândul echipajului de la bord. Totodată, conform raportului, şlepul Anaconda 1 nu a înregistrat avarii în urma coliziunii.

Conform procedurilor legale, Căpitănia Zonală Constanţa a iniţiat o anchetă pentru stabilirea responsabilităţilor în producerea accidentului naval.