Dunărea a depăşit joi, la Brăila, cu 10 cm cota de inundaţie, situată la 610 cm, fiind în creştere cu 7 cm faţă de cota înregistrată miercuri, potrivit informaţiilor furnizate de Administraţia Fluvială Dunărea de Jos, notează Agerpres.

DunareaFoto: USER UPLOADED

Toate sectoarele de dig din judeţul Brăila se află în faza a III-a de apărare, cu apa crescută la mai mult de o treime din înălţimea taluzului, Codul portocaliu de Dunăre menţinându-se, potrivit hidrologilor, până pe 31 martie, ora 18,00, pe sectorul Hârşova - Brăila şi în Delta Dunării - judeţele Constanţa, Brăila şi Tulcea.

Potrivit informaţiilor furnizate de şeful Serviciilor de Gospodărire a Apelor Brăila, Adrian Turiac, deocamdată nu sunt semnalate probleme pe niciun sector de dig, dar Dunărea va mai continua să crească în următoarele zile, după care va începe uşor să scadă.

Primăria Brăila a luat măsuri pentru supraînălţarea gurilor de canalizare din zona Căpităniei Portului cu tuburi de ciment, urmărindu-se să nu se repete episodul din 2010, când Dunărea a atins 713 cm, iar faleza a fost complet inundată. Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Brăila patrulează în permanenţă pe diguri, pentru a monitoriza situaţia şi sunt pregătiţi să intervină pentru a remedia eventualele probleme care apar.