Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut joi „politica monetară a BNR trebuie realizată în urma unui dialog constant cu Guvernul și cu Parlamentul„, și a precizat că vor fi făcute publice atât scrisoarea pe care i-a transmis-o guvernatorului Băncii Naționale, cât și răspunsul pe care l-a primit de la acesta.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

„Nu vreau să intru în dialog deocamdată„ cu guvernatorul BNR, a spus Dragnea, la Focșani, întrebat de ziariști cum comentează răspunsul primit de la Mugur Isărescu.

Șeful PSD a afirmat ca a fost sunat în urmă cu o zi de Mugur Isărescu, care i-a spus că i-a transmis răspunsul la scrisoarea trimisă de Dragnea la sfârșitul lunii februarie.

„Vor fi făcute publice amândouă scrisorile„, a spus Dragnea, înainte de a adăuga: „Politica monetară a BNR trebuie realizată în urma unui dialog constant cu Guvernul și cu Parlamentul„.

Liviu Dragnea s-a arătat dispus să dezbată „oricând„ cu conducerea BNR „cauzele pentru care s-a mărit inflația„ și „cum influențează politica de dobânzi de refinanțare a BNR„ dezvoltarea economica.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a anunțat în luna februarie că îi va trimite o scrisoare guvernatorului BNR Mugur Isărescu privind evoluția inflației și ca așteaptă niște răspunsuri de la acesta.

"E bine sa intrebați și BNR", a răspuns Dragnea, întrebat dacă este îngrijorat despre faptul ca inflația a înregistrat nivelul de 4,3% în ianuarie. "Eu o să trimit o scrisoare domnului guvernator cu niște puncte de vedere adunate de la mai mulți specialiști și din partea mea. Și vreau să primesc niște răspunsuri. Nu vreau sa discut acum pe genunchi pentru că e un subiect foarte important. Aș vrea să văd și care a fost implicarea BNR în asta pentru că este o chestiune foarte serioasă" a spus atunci Dragnea.

Potrivit legii 312 din 2004, „Banca Naţională a României este o instituţie publică independentă„.