Poliția franceză caută joi un șofer care ar fi încercat să intre cu mașina în soldați care alergau în preajma bazei lor din Alpii Francezi, a declarat Reuters o sursă apropiată anchetei. ”O persoană a încercat să intre, din motive necunoscute, în soldați ai Regimentului 93 Artilerie Montană din Varces”, a spus sursa citată. ”Ținând cont de context, incidentul este luat foarte în serios, dar nu-i știm motivația. Nimeni nu a fost rănit”, a adăugat aceasta.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 16.42Un bărbat a fost arestat în acest caz, a declarat Reuters o sursă din Poliție. Un purtător de cuvânt al regimentului a spus că șoferul întâi a trecut pe lângă soldați și i-a agresat verbal în limba arabă, apoi s-a întors și a încercat să îi calce cu mașina. Suspectul a fost arestat într-un Peugeot furat în Grenoble, la circa 15 km de locul unde a avut loc incidentul.

UPDATE 12.21 Nu este clar dacă șoferul a încercat să-i calce pe cei zece soldați sau pur și simplu să-i sperie, a declarat un purtător de cuvânt al prefecturii. Autoritățile locale au decis ca elevii să rămână în școli până când este prins cel căutat.

Franța este iar într-o perioadă dificilă după ce, vinerea trecută, un atacator a ucis patru persoane în numele Statului Islamic, primul incident de acest fel după ce președintele Emmanuel Macron a ridicat o stare de urgență ce a durat doi ani.