Ministrul de Externe, Teodor Meleșscanu, a declarat miercuri că nu exclude o întâlnire cu omologul său rus Serghei Lavrov, dar acest lucru este condiționat de ajungerea la o serie de înțelegeri care să fie acceptate de ambii miniștri de externe.

Teodor MelescanuFoto: mae.ro

Întrebat la Adevarul LIVE cât de posibilă ar fi o vizita a sa la Moscova sau a lui Lavrov la București, Meleșcanu a răspund: „Pentru a organiza o asemenea vizita, chiar la nivel de ministru, este o vizită de lucru, care are niște obiective foarte clare și precise. Eu nu exclud o asemenea posibilitate însă vreau să vă spun că o asemenea vizită nu poate fi făcută decât în momentul în care există niște elemente de consens care permit realizarea unor înțelegeri care să fie acceptate de către cei doi ministri de externe„.

Acesta a precizat că, în prezent, cele două părți se află „în faza de pregătire și de clarificare a unor lucruri în relațiile dintre România și Rusia„.

”Sigur, dacă va fi o evoluție pozitivă, cum noi sperăm și ne dorim, cred că se va putea ajunge ... oricum se va trece și prin această etapă înainte de a avea alte contacte mai importante„, a adăugat el.

În ceea ce privește expulzarea unui diplomat rus acreditat la București, Teodor Meleșscanu a menționat că se așteaptă la o decizie similară din partea diplomației ruse, în condițiile în care „în practica diplomatică orice expulzare conduce în mod automat la aplicarea principiului reciprocității„.

Decizia de expulzare a unui diplomat rus „este o măsură relativ blândă„ și „trebuie să ne solidarizăm cu britanicii, dar fără a face o temă de confruntare cu Rusia“, a spus Meleșcanu, citat de adevarul.ro.