Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat miercuri, la Antena 3, că noua lege a achizițiilor publice va viza modelul german, astfel încât un contract contestat să poată fi semnat, dacă decizia comisiei de atribuire este validată în justiție în primă instanță.

Lucian SovaFoto: Agerpres

Șova a spus ca „ambasada Germaniei a livrat legea achizițiilor publice„ și speră ca, în luna aprilie, sa poată fi anunțat proiectul pentru modificarea legii achizițiilor publice, astfel încât „să nu mai stăm doi ani în procedurile de contestații„.

Astfel, pornind de la „modelul german„, „dacă o instanță validează decizia inițială a comisiei contractul„ va putea fi semnat, urmând ca procedurile de contestare să își continue parcursul în justiție.

„Dacă la final contestatarul are câștig de cauză statul doar îl despăgubește„, a spus acesta.

Costurile necesare acoperirii tuturor gropilor din România, existente pe drumurile naţionale, se ridică la patru miliarde de euro, în condiţiile în care CNAIR are prevăzute în buget pentru întreţinere şi reparaţii aproape 800 de milioane de euro, iar componenta de implementare a proiectelor pe lucrări din fonduri europene este ficţiune, a afirmat, miercuri seara, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, potrivit Agerpres.