Premierul Viorica Dăncilă a semnat mai multe decizii de schimbări din funcții la nivelul secretarilor de stat. Deciziile au fost publicate miercuri în Monitorul Oficial. De la Ministerul Economiei au fost schimbați trei secretari de stat. De asemenea, au fost semnate și o serie de numiri.

Schimbari de secretari de statFoto: Hotnews

De la Ministerul Economiei, au fost eliberați din funcția de secretar de stat Petre Iulian Nicolescu, Stana Simona Țeighiu-Jurj și Anca Magdalena Chiser.

În locul lor au fost numiți Ilie Călin Bodea, Bogdan Constantin Andronic și Constantin Ivan.

De la Ministerul Educației a fost schimbată Ariana Oana Bucur. În locul său a fost numit Ionel Florian Lixandru.

De asemenea au fost schimbați Marcel Bogdan Pandelică din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului și Mirela Călugăreanu din funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. La Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a fost numit președinte Marius Pârvu, iar la ANAF Ionuț Mișa.

Premierul a mai semnat decizie de numire a lui Florin Horațiu Iura în funcție de secretar de stat la Ministerul Finanțelor.

La Ministerul Culturii a fost numit secretar de stat Ion-Ardeal Ieremia.

O altă numire a fost făcută la Ministerul Muncii, fiind pus secretar de stat Mergeani Nicea. De asemenea, la Ministerul Transporturilor au fost numiți doi noi secretari de stat: Ion Iordăchescu și Călin Cristian Forț.