O tânără din Ocna Mureş, bănuită că, prin intermediul unei reţele de socializare, ar fi înşelat zeci de persoane, promiţându-le achiziţionarea, la preţuri avantajoase, de diverse bunuri de pe un site de internet, cu produse din afara Uniunii Europene, a fost reţinută de poliţişti, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Retele de socializareFoto: MorgueFile.com

Potrivit unui comunicat transmis deIPJ Alba şi citat de Agerpres, tânăra de 29 de ani ar fi convins zeci de persoane că pot să comande diverse bunuri, de pe un site cu produse din afara Comunităţii Europene, la preţuri avantajoase şi fără să plătească taxe vamale.

"Se pare că, în perioada anilor 2015 - 2018, tânăra, prin intermediul unei reţele de socializare, ar fi înşelat zeci de persoane, din toată ţara, promiţându-le achiziţionarea de diverse bunuri de pe un site de internet, cu produse din afara Uniunii Europene, la preţuri avantajoase şi fără taxe vamale, fără ca ulterior să îşi mai onoreze promisiunea", arată sursa citată.

Până în prezent, IPJ Alba a fost sesizat de 10 victime, ce ar fi plătit sume cuprinse între 50 şi 2.000 de lei, însă există bănuiala că numărul victimelor este mult mai mare.

Femeia a fost prezentată miercuri Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.