Comuna Vintileasca şi parţial comuna Jitia, din judeţul Vrancea, sunt izolate în urma reactivării unei alunecări de teren mai vechi care a afectat inclusiv Drumul Naţional 2 N. Potrivit autorităţilor locale, în Vintileasca ar fi circa 2.130 de locuitori izolaţi iar în Jitia 1.400, transmite news.ro.

Alunecare de terenFoto: Radio Iasi

Potrivit primarului comunei Vintileasca, Georgel Spătaru, în urma ploilor abundente şi a dezgheţului, o alunecare de teren mai veche s-a reactivat.

Începând de marţi după-amiază, aproape 1.300 de abonaţi din Vintileasca şi parţial Jitia nu au curent electric după ce pământul care a luat-o la vale a distrus un stâlp de electricitate.

De asemenea, în urma alunecării de teren a fost blocat şi Drumul Naţional 2 N, astfel că întreaga comună Vintileasca ar fi izolată.

”Comuna Vintileacsa este izolată total, 2.130 de locuitori nu au cale de acces, e o alunecare de teren pe raza comunei Jitia, a plecat cu un drum forestier, cu stâlpi de tensiune, cu arbori care azi noapte a blocat si drumul naţional 2 N. Alunecarea e intr o continuă mişcare, se vede cum pământul o ia la vale. Aseară am reuşit peste alunecare să dăm drumul la câteva maşini, dar maşinile rămân blocate, le împingem, e foarte greu, sperăm ca cei de la Drumuri Naţionale să vină să rezolve această problemă, însă cred că e de durată”, a declarat primarul comunei Vintileasca, Georgel Spătaru.

La rândul său, primarul din Jitia, Ion Păun, spune că 4 sate ale comunei cu circa 1.400 de oameni sunt izolate din cauza alunecării de teren.

”Este asigurată un pic trecerea pentru 4 ori 4, dar maşinile cu pâine nu ajung, au făcut cale întoarsă, dacă e nevoie de o salvare, salvarea nu trece, curentul este întrerupt că a fugit un stâlp odată cu alunecarea. Alunecarea e peste drumul naţional, e cantitate mare de pământ, cu bolovani, cu copaci aduşi din pădure”, a declarat Ion Păun, primar al comunei vrâncene Jitia.