Opt percheziţii domiciliare au loc miercuri dimineaţă, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor în care sunt implicate firme din domeniul construţiilor şi societăţi de tip fantomă, prejudiciul fiind de 1,8 milioane de lei, transmite news.ro.

Interventie a PolitieiFoto: News.ro

"În cursul acestei dimineţi, 28 martie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov şi 5 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor", anunţă Poliţia.

Cei vizaţi sunt administratori de societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul construcţiilor, care, folosind conturile a trei societăţi comerciale cu comportament tip fantomă, au înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni economice reale, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului.

Persoanele vizate vor fi duse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice –Poliţia Sectorului 4. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.800.000 de lei. Suma supusă procesului de spălare se ridică la 4.700.000 lei.