Heineken a retras o reclamă la berea light, la scurt timp după ce a fost lansată, după ce au existat mai multe plângeri și acuzații de rasism, anunțăThe Guardian.

Reclama HeinekenFoto: Captura YouTube

În reclamă, sticla de bere light pleacă de la barman, trece pe lângă mai multe persoane de culoare, pentru ca în final să ajungă la o femeie albă. Mesajul transmis-"Lighter is better" (Mai deschis este mai bine) - a fost cel care a stârnit un val de reacții.

Starul hip-hop Chance Rapper a catalogat reclama ca fiind "teribil de rasistă", într-o postare pe contul său de Twitter. Acesta este de părere că unele companii pun intenționat în evidență astfel de reclame rasiste, astfel încât să obțină mai multe vizualizări.

Producătorul de bere a retras reclama și și-a cerut scuze, spunând că fiind vorba despre o reclamă la berea light, "a omis detaliul rasist".

Heineken a câștigat anul trecut un premiu pentru reclamele sale din seria "Open Your World" (Deschideți-va orizonturile), în care apar oameni de diferite origini și cu diferite culori ale pielii.