Jurnaliştii sârbi afirmă ca documentele privind lămuririle suplimentare solicitate de justiția din Serbia pentru judecarea cererii de extrădare a lui Sebastian Ghiță, și despre care ministrul Justiției din România, Tudorel Toader, spunea că au fost transmise autorităților din țara vecină în 9 martie, nu au ajuns încă la Înalta Curte din Belgrad, scrie digi24.ro.

Sebastian GhitaFoto: captura Antena 3

Ministrul Tudorel Toader a declarat în urmă cu o zi că toate actele solicitate de Înalta Curte de la Belgrad au fost trimise încă de pe 9 martie. Cotidianul sârb DANAS spune însă că aceste documente nu au ajuns la Înalta Curte din Belgrad.

Judecătorii instanţei supreme din Serbia, care trebuie să se pronunţe în privinţa cererii de extrădare a lui Ghiţă, au solicitat date suplimentare din România.

Aflat într-o vizită oficială la Belgrad, ministrul Tudorel Toader a susținut luni că a trimis aceste „lămuriri suplimentare”.

„Instanţa a cerut lămuriri suplimentare, le-am transmis, pe 9 martie au ajuns la dânşii. Judecătorii urmează ca, pe baza întregii documentaţii administrate, să se pronunţe cu privire la cererea de extrădare”, a spus Tudorel Toader.

Contactată de ziariștii sârbi de la Danas, Înalta Curte din Belgrad a spus însă că documentele solicitate și care ar trebui sa clarifice acuzațiile care i se impută lui Sebastian Ghiță nu au ajuns încă la această instituție.