Aproximativ 3.000 de locuitori din localităţile sibiene Sălişte şi Vale au rămas marţi fără apă la robinete, după ce la uzina din zonă a ajuns mult mâl din pârâul Tilişcuţa, ca urmare a tăierilor de copaci din amonte, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

CopaciFoto: Facebook / ISU Bucuresti-Ilfov

'În cursul zilei de luni, 26 martie a.c., apa pârâului Tilişcuţa, care alimentează cu apă brută Uzina Tilişca, a prezentat un grad mare de încărcare cu mâl, urmare a exploatărilor forestiere din amonte. În cursul după-amiezii de ieri, 26 martie a.c., a fost sistată furnizarea apei în localităţile Tilişca, Galeş şi, parţial, în oraşul Sălişte. După o serie de manevre executate în sistem, s-a reuşit restabilirea furnizării în Tilişca şi Galeş, însă, în această dimineaţă, a fost oprită furnizarea pentru toţi abonaţii din Sălişte şi localitatea Vale', se arată în comunicat.

SC Apă Canal SA Sibiu acuză Ocolul silvic 'Valea Cibinului' că a tăiat arbori, 'fără protecţia cursurilor de apă'.

'În momentul de faţă se încearcă stabilirea cu exactitate a cauzelor ce au dus la periclitarea funcţionării întregii Uzine de apa Tilişca, din primele cercetări rezultând faptul că sunt executate lucrări de exploatare forestieră de către Ocolul silvic 'Valea Cibinului', fără respectarea normelor cu privire la protecţia cursurilor de apă şi fără înştiinţarea prealabilă a operatorului public de servicii de alimentare cu apă, SC 'Apa Canal' SA Sibiu', susţin cei de la societatea care furnizează apa la Sălişte şi Vale.

Societatea de apă din Sibiu spune că 'este nevoită să efectueze o serie de lucrări de decolmatare şi igienizare a liniei de tratare şi a rezervoarelor de înmagazinare a apei, lucrări ce presupun atât cheltuieli suplimentare, cât şi imposibilitatea asigurării serviciului în cele două localităţi, conform obligaţiilor contractuale.'