​Un copil în vârstă de şase ani din oraşul Râşnov a fost găsit decedat, în cursul nopţii de luni spre marţi, în albia râului Ghimbăşel, la o distanţă de 300 de metri de domiciliu, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, Gabriela Dinu, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, acesta a dispărut de la domiciliu luni, în jurul orei 17:00.

''Luni, în jurul orei 21:20 am fost sesizaţi de către familia minorului Lingurar David Nicolas despre dispariţia acestuia de la domiciliul părinţilor situat în localitatea Râşnov, pe malul râului Ghimbăşel, începând cu ora 17:00. În momentul dispariţiei, minorul era îmbrăcat cu blugi albaştri, bluză albastră, hanorac cu glugă albastru, vestă de fâş închisă la culoare şi în picioare purta cizme de cauciuc roşii cu buline multicolore. Minorul suferea de retard intelectual. Acesta a fost găsit decedat, în albia râului Ghimbăşel, la o distanţă de 300 de metri de domiciliu. Un număr de 35 de poliţişti, 14 jandarmi şi 21 de cadre de la ISU Braşov au fost mobilizate în activitatea de căutare a minorului'', a precizat.

Căutările au început la miezul nopţii. Copilul a fost găsit în albia râului Ghimbăşel de către scafandrii de la ISU Braşov în jurul orei 2:00.

Echipajul SMURD prezent la faţa locului a încercat resuscitarea minorului, dar fără rezultat, decesul fiind declarat la ora 2:30, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Braşov, Ciprian Aldea.