Preşedintele PNL, Ludovic Orban, împreună cu o delegaţie a partidului, se vor afla între 26 şi 27 martie în Republica Moldova, cu prilejul aniversării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, relatează news.ro.

Centrul ChisinauluiFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Potrivit programului vizitei, luni, 26 martie, de la ora 11.00, delegaţia va participa la o întâlnire cu reprezentanţii societăţii civile, iar de la ora 14.30 va avea loc o întâlnire cu membrii birourilor politice ale partidelor pro-europene, Partidul Acţiune şi Solidaritate, Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Liberal Democrat din Moldova.

De asemenea, la ora 16.30, liderul PNL, însoţit de delegaţi, va avea o întâlnire cu Mitropolitul Basarabiei, Petru Paduraru.

Marţi, pe 27 martie, de la ora 11.30, aceştia vor avea discuţii despre Unire cu primari din Basarabia şi România, Raionul Călăraşi, Ungheni şi Nisiporeni, iar la ora ora 12.30 va avea loc o conferinţă de presă comună la sediul PNL din Republica Moldova.

La ora 15.30 vor lua parte la un alt eveniment în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, iar la finalul zilei , de la ora 19.00, va avea loc o conferinţă de presă cu privire la rolul PNL în Unirea de la 1918.

Din delegaţia PNL vor face parte Robert Sighiartău, Viorel Badea, Ioan Balan, Costel Alexe, Costel Şoptică, Florin Roman, Virgil Guran, Ionel Dancă, Liviu Brătescu, Alexandru Muraru.

"Marea Adunare Centenară", dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, a fost organizată duminică, la Chişinău, printre participanţi aflându-se Traian Băsescu şi Dan Barna şi fusese anunţată şi prezenţa lui Ludovic Orban. Evenimentul a început cu un spectacol folcloric, după care au fost intonat imnurile de stat ale Republici Moldova şi României, la final, zecile de mii de particpanţi scandând îndelung "Unire!!". Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că parlamentele de la Bucureşti şi Chişinău trebuie să voteze în cel mai scurt timp unirea. Liderul USR, Dan Barna a afirmat că locul Basarabiei este în Uniunea Europeană, iar "cel mai puternic motor este speranţa încrederea şi dragostea".