Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare, judeţul Mehedinţi, au depistat trei bărbaţi şi un copil din Bulgaria care au încercat să treacă ilegal frontiera din Bulgaria în România, cu o barca de pescuit, informează un comunicat transmis duminică şi citat de Agerpres.

Bulgari prinsi la pescuit in apele teritoriale romanestiFoto: Politia de Frontiera

Potrivit sursei citate, în baza acordului de readmisie, cetăţenii bulgari au fost predaţi autorităţilor de frontieră vecine, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Poliţiştii de frontieră au observat, sâmbătă, cu ajutorul sistemului de termoviziune, o barcă în care erau patru persoane, ce se deplasa, dinspre Bulgaria spre România, la câteva zeci metri de malul românesc. Poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea celor trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 33 şi 49 de ani şi a minorului de 12 ani şi conducerea acestora la sediul instituţiei pentru cercetări.

Bărbaţii au declarat că au trecut frontiera în România, fără să îşi dea seama, în timp ce pescuiau.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie cu Bulgaria, cei patru cetăţeni străini fiind preluaţi de către autorităţile de frontieră bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale care se impun.