Tudorel Toader urmează să se întâlnească luni cu ministrul justiției și cu președintele Curții Constituționale din Serbia Toader a spus săptămâna aceasta că, “inevitabil", va fi abordat și subiectul fugarului Sebastian Ghiță, în condițiile în care autoritățile române cer extrădarea fostului deputat.

Tudorel ToaderFoto: Hotnews

“Ministerul Justiției și instanțele naționale și-au indeplinti obligațiile de transfer a tuturor documentelor necesare și a celor suplimentare solicitate”, a declarat Toader marți.

“Noi nu putem lua nicio măsură, niciun demers care să afecteze activitatea instanței independente din Serbia. Ce putem face: cu promptitudine am răspuns la toate solicitările pe care le-au făcut”, a mai spus ministrul justiției pe acest subiect. Toader declarase și luni că justiția sârbă a cerut detalii cu privire la natură infracțiunilor în cazul lui Sebastian Ghiță.

Sebastian Ghiță - reținut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie 2017 și plasat apoi în arest preventiv - a fost eliberat în 26 mai pe cauțiune, în baza unei decizii a Curții Supreme din Serbia, după depunerea unei cauțiuni de 200.000 de euro.

Lui Ghiță i-a fost reținut pașaportul și i s-a interzis să părăsească Belgradul. Omul de afaceri așteaptă o decizie privind cererea de extrădare formulată de autoritățile române. Când a fost prins de autoritățile sârbe, Ghiță avea permis de conducere și buletin de Slovenia și era împreună cu fratele său.