O explozie urmată de un incendiu a avut loc, duminică, la etajul al doilea a unui bloc de locuinţe de pe Aleea Insulei din municipiul Buzău, un tânăr cu arsuri grave pe o mare parte din corp fiind transportat la spital, transmite Agerpres.

UPDATE 12.40 În total, şase apartamente au fost afectate, prezentând fisuri la pereţi şi alte pagube, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, George Creţu. Totodată, au fost sparte de suflul exploziei şi unele ferestre din blocurile învecinate.

UPDATE 12.19Victima deflagraţiei, un bărbat de 33 de ani, va fi transportat la un spital din Capitală, acesta suferind arsuri de gradul 3-4 pe 55 la sută din corp, a declaratşeful UPU Buzău, Adrian Zoican. Alte cinci persoane din acelaşi bloc de locuinţe au suferit atacuri de panică.

Deflagraţia a distrus geamurile şi uşile, iar incendiul s-a propagat până la etajul al patrulea.

"O persoană a fost grav rănită, deflagraţia a distrus geamurile şi uşile, locatarii au fost evacuaţi şi se acţionează cu două autospeciale de apă şi spumă pentru localizarea incendiului", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, slt George Creţu.

Potrivit sursei citate, cauzele exploziei sunt deocamdată necunoscute.